Open Monumentendag

Op 12 en 13 september is ook dit jaar weer Open Monumentendag in de gemeente Losser. I.v.m. het coronavirus worden de activiteiten rondom de OMD aangepast.

I.v.m. het coronavirus worden de activiteiten rondom de OMD aangepast. De Open Monumenten Dag (OMD) is op 12 en 13 september, een aantal van onderstaande activiteiten kun je ook op een later tijdstip doen.

In De Lutte zijn de volgende activiteiten mogelijk:

Wandeling door het Arboretum. Het Arboretum is een prachtig monument met een schat aan verschillende bomen, struiken en planten. Overal staan bordjes om informatie over de begroeiing weer te geven. Het Arboretum is vrij toegankelijk en er kan aan alle eisen van het RIVM voldaan worden. Houd voldoende afstand. Ook is er een app om je in het Arboretum rond te leiden. Deze vind je door Springer Route te kiezen in de app IZI.travel, of te googelen met: Springer Route, dan kom je er ook. Het Arboretum is inmiddels eigendom van Natuurmonumenten. De presentatie in de bezoekersruimte is er niet meer.

Fietstocht langs “monumentale” plekken van herinnering aan de Tweede Wereldoorlog.

Er is een fietstocht beschikbaar die langs 17 bijzondere plekken voert. Van al die plekken is een korte beschrijving opgenomen in de flyer. Deze flyer, met de fietsroute en de beschrijvingen, kan GRATIS afgehaald worden vanaf vrijdag 11 september in het dorpshoes Erve Boerrigter in De Lutte. Deze route is ook digitaal beschikbaar en te vinden in RouteYou. Als je zoekt op: Plaatsen van herinnering - De Lutte.

Voor Losser enkele ideeën:
Er is een rondleiding te boeken in Steenfabriek de Werklust. Maximaal 8 personen voor een rondleiding. In tegenstelling tot andere jaren moet je hier wel voor betalen en uiteraard van tevoren reserveren.↵

En natuurlijk de Bommen Berend fietstocht op zondag in Overdinkel.

Het Hengelhoes in de Roberinkstraat is sinds kort het onderkomen van de Staringstichting. In dit huis is nu o.a. de collectie fossielen ondergebracht die eerder in de boerderij op Erve Kraesgenberg te bezichtigen was. Deze locatie is zondag van 10.00-15.00 uur geopend.

Voor meer informatie, online een kijkje nemen en reserveren kijk op: stel zelf uw open dag in en omd.historischekringlosser.nl

Wanneer

  • -
  • -

Locatie

Centrum Losser

Adres
Raadhuisplein, Losser

Tip je vrienden

facebook twitter