Planten ontdekken in het Arboretum

Op zondag 6 juni kan iedereen op eigen gelegenheid planten bekijken in het Arboretum Poortbulten. IVN Oldenzaal-Losser e.o. heeft bordjes met leuke informatie geplaatst bij bijna 100 verschillende soorten planten. De entree is gratis en vooraf opgeven is niet nodig.

Ondanks, of misschien wel juist dankzij, de natte meimaand bloeien er in het Arboretum Poortbulten alweer ontzettend veel mooie planten. Maar hoe heten deze schoonheden en bij welke familie horen ze? Langs de paden en het water staan ze in alle kleuren te stralen of te geuren om insecten te lokken voor de bestuiving. Wat dacht je van de Gele lis, de mooie Blauwe lupinen of één van de wel 3 soorten orchideeën die in het arboretum voorkomen? En ruikt de Pindakaasboom echt naar pindakaas en de Watermunt naar pepermunt? Kun je Zevenblad eten? En waarvoor gebruikte men vroeger Gagel? Tussen 10:00 en 16:00 uur kunnen jong en oud zelf de planten met de bordjes gaan zoeken. Doe wel goede schoenen en een lange broek aan, want niet alle planten staan langs de wandelpaden. Het grote terrein maakt het heel eenvoudig om je aan de 1,5 meter maatregel te houden.

Waar: Arboretum Poortbulten Lossersestraat 68 7587 PZ De Lutte Wanneer: Zondag 6 juni tussen 10:00 en 16:00 uur Tips: Goede schoenen en een lange broek Met een loepje kun je ook de kleine bloemetjes goed bekijken Doe na afloop een tekencheck (informatie: www.tekenradar.nl)

Wanneer

  • -

Locatie

Arboretum Poortbulten

Adres
Lossersestraat 68, 7587 PZ De Lutte

Tip je vrienden

facebook twitter