Arrangementen

Laat kinderen op een unieke manier kennismaken met de prachtige natuur van het Aboretum Poortbulten tijdens een speurtocht van 2 uur. Beantwoord alle vragen goed en ontvang een echt Rangercertificaat!

Hoe werkt het?

Jong en oud kunnen de botanische tuin beter leren kennen aan de hand van spannende speurtochten.

Er zijn twee speurtochten: één voor kinderen van 6-9 jaar en één voor kinderen van 9–12 jaar. De kinderen gaan op pad met een rugzakje dat gevuld is met een opdrachtenlijst, insectenwaaier, vogelgids, insectenpotje, meetlint en een vergrootglas. Met al deze attributen gaan ze op ontdekkingstocht in de natuur. Er wordt ze bijvoorbeeld gevraagd om de omtrek van een mammoetboom op te meten! Als de kinderen al deze vragen goed beantwoorden krijgen ze een echt Rangercertificaat.

Waar gaan we naar toe?

Het Arboretum Poortbulten. Gebruik de natuur als leerschool en geniet van de 2.500 inheemse en uitheemse bomen en heesters, verdeeld over 1.000 verschillende soorten, voorzien van een informatiebordje.

Info

De speurtocht is tijdens openingsuren bij Tourist Info De Lutte verkrijgbaar. Voor informatie over kosten en reserveren kan je contact opnemen met Tourist Info de Lutte.

Prijzen

Kosten voor 1 kind € 4,00 (+ € 10,00 borg)
Voor een tweede kind betaal je € 1,00 extra.

Tip je vrienden

facebook twitter