Arrangementen

Arrangement: Klootschieten

Maak kennis met het eeuwenoude Twentse spel Klootschieten. Laat zien wat je kunt in de prachtige natuur van het Kolkersveld voor € 6,00 per persoon.

Hoe werkt het?

Een ervaren klootschieter geeft uitleg over het ontstaan en de spelregels, waarna het geleerde in de praktijk kan worden gebracht. Een kloot is een houten bal, verzwaard met lood en het is de bedoeling om deze op een klootschietbaan van gras en/of zand zo ver mogelijk weg te gooien. Deze sport kan individueel worden beoefend, maar wordt meestal in teamverband gespeeld, waarbij van tevoren wordt afgesproken hoeveel beurten ieder krijgt. Het team dat de kloot het einde van het parcours in zo min mogelijk worpen heeft gegooid is de winnaar.

Waar gaan we naar toe?

Het Kolkersveld, een prachtig natuurterrein tussen Losser en Overdinkel. Eventueel kan e.e.a. worden gecombineerd met een fietsroute naar de klootschietlocatie die bij de Tourist Info verkrijgbaar is.

Info

Het arrangement is mogelijk op maandag- en woensdagmiddag in de maanden juni t/m augustus vanaf 14.30 uur en vindt plaats op het Kolkersveld.

Voor dit arrangement kan je je individueel aanmelden, maar is ook geschikt voor (kleine) groepen. Reserveren kan bij de Tourist Info in De Lutte en Losser. Het ticket dient ook bij een van deze Tourist Info punten opgehaald te worden.

Prijzen

De kosten zijn € 6,00 per persoon en is inclusief deskundige begeleiding, spelmateriaal en twee consumpties.

Tip je vrienden

facebook twitter