Arrangementen

Wandelen met kinderen is soms best een uitdaging. Je kunt natuurlijk alsmaar vooruit wandelen zonder écht om je heen te kijken, maar is dat niet een beetje zonde? De vogelhuisjesroute wordt gewandeld met behulp van GPS en verrekijker. De kinderen kunnen tijdens deze mooie route in het buitengebied van Losser vogels spotten, zo wordt een wandeling natuurlijk een stuk spannender. Deze nieuwe wandeling van 5 of 6 km is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam.

Onderweg voert de wandeling langs 12 vogelhuisjes, elk voorzien van een plaatje van een vogel. Daarnaast leer je ook nog over 3 vogeltjes zonder huisje en waarom dat zo is. In het boekje dat wordt meegegeven, staat een beschrijving van deze vogels. Wanneer de wandelaars een telefoon meenemen, met internetverbinding, dan kan ook de QR code bij de beschrijving worden gescand en hoor je het geluid dat bij de beschreven vogel hoort.

De route kan met 1 kilometer worden uitgebreid, dan kom je langs natuurgebied Oelemars dat vooral geliefd is bij vogelliefhebbers en waar vogels gespot kunnen worden in de vogelkijkhut. De route is geschikt voor wandelwagen of buggy. De prijs, inclusief beschrijving is € 3,50. De wandeling kan worden gereserveerd bij de Tourist Info De Lutte-Losser, telefoon 0541-551160 of via info@visitdeluttelosser.nl. Alleen op reservering mogelijk.

Tip je vrienden

facebook twitter