Schatgraven in het Lutterzand

Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar voor kinderfeestjes, gezinsuitstapjes of als onderdeel van een familiefeest. Op pad met een tablet en een mijndetector. De opdracht is zoeken naar de Dinkeldaalders, die ergens in dit gebied begraven zijn.

Hoe werkt het?

Op pad met een tablet en een mijndetector. De opdracht is zoeken naar de Dinkeldaalders, die ergens in dit gebied begraven zijn. Hoe dit in zijn werk gaat, wordt duidelijk zodra de tablet gestart is. De bedoeling is dat de kinderen aan de hand van deze informatie op pad gaan. Maar niet voordat de ooglap met sjaal is omgedaan om de speurtocht als piraat te gaan beginnen.

Langs de route zijn dertien palen geplaatst, genummerd 1 t/m 13 en voorzien van een QR code (Quick Reading) die met de tablet gescand moeten worden. Van de drie antwoorden die bij elke code te lezen zijn, moet steeds het juiste antwoord worden aangeklikt.

Met behulp van de metaaldetector moet de “schat” worden gezocht. Met de gevonden schat melden bij het Paviljoen Lutterzand. De jeugd kan natuurlijk eerst nog ravotten bij of in de Dinkel.

De in bruikleen gegeven attributen afgeven bij Paviljoen Lutterzand.

Na het schatgraven kan je eventueel iets van de kaart bestellen op het terras, terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin.

Waar gaan we naar toe?

Het Lutterzand, een prachtig natuurgebied in De Lutte

Prijzen en info

Met horeca:
€ 14,50 per persoon, inclusief ranja, patat, frituurmix en ijsje.

Zonder horeca:
Gezin € 24,50 max. 5 personen
2 gezinnen € 35,00 6 t/m 9 personen
meer dan 2 gezinnen € 59,50 10 t/m 15 personen

Dit arrangement is te reserveren via Tourist info De Lutte. Tel: 0541-551160.

Natuurgebied ’t Lutterzand

Tip je vrienden

facebook twitter