Op bezoek bij

In de spotlight: Wigger Mode

Geschreven door

Nienke

Leestijd 5 minuten 1698 x bekeken

Wigger Mode is een familie bedrijf dat al ruim 60 jaar bestaat!
Het bedrijf, dat toen de naam 'Modehuis Wigger-Kellerhuis' voerde, werd opgericht in 1958 door Jan Wigger en zijn echtgenote Willy Wigger-Kellerhuis. In de toen nog kleine winkel in Losser werden hoeden en klein-confectie verkocht. Willy vermaakte de kleding en garneerde de hoeden zelf. In de opvolgende jaren vinden verschillende uitbreidingen en verbouwingen plaats, en het assortiment werd uitgebreid met groot-confectie en jassen.

Modehuis Wigger-Kellerhuis 1958
Modehuis Wigger-Kellerhuis 1958

Van Wigger Kellerhuis naar Wigger Mode.
In 1987 werd het bedrijf overgenomen door zoon Paul Wigger samen met zijn echtgenote Josephien. Er werden verschillende verbouwingen gedaan en in 2005 werd het buurpand erbij gekocht. Hierdoor werd de zaak uitgebreid naar bijna 300 m2 en daarmee het aanbod vergroot en opnieuw verjongd. In 2007 werd de zaak heropend, en vanaf dat moment heet de zaak 'Wigger Mode'. Inmiddels maakt ook de 3e generatie deel uit van het management.

Wigger mode
Wigger mode

In 2014 Is bijna alle verlichting vervangen door led-licht en er werd 80 m2 aan zonnepanelen aangebracht; een mooie stap naar duurzaam ondernemen. In 2017 is de winkel wederom geheel verbouwd en aangepast aan de nieuwste trends. De vernieuwing in de collectie is een continu proces en dan is een passend interieur natuurlijk een 'must'. Met gebruik van natuurlijke materialen als dennenhout, lood en gepolijst beton is een moderne basis gelegd. Ook de rest van het interieur is geheel vernieuwd en met nieuwe etalage-figuren komt de presentatie van de merkencollecties super tot zijn recht. Natuurlijk zijn ze nog steeds vol enthousiasme iedere dag bezig met het modevak en het vernieuwen van de collecties!

"We houden van mode en van combineren. Een klant moet blij de winkel uit gaan, is het motto." Ook het organiseren van events samen met collega's uit andere branches uit het centrum vinden ze fantastisch. Op die manier kunnen ze specialismen bij elkaar brengen, elkaar versterken en de klant ziet dat het dorp Losser best veel te bieden heeft. Bij Wigger Mode vind je ruim 20 modemerken, persoonlijke aandacht en dorpse gezelligheid. Met een ruime keuze merken en maat 34 t/m 48, is er voor elk type vrouw een geschikte outfit te vinden. Ze zijn een echte broekenspecialist. Voor iedere pasvorm is een juist model te vinden. Ook bieden ze een ruime keuze jassen, zowel in het zomer- als winterseizoen. De collecties en bijpassende accessoires worden doorlopend vernieuwd volgens de laatste trends, zodat ze je iedere keer weer iets nieuws kunnen laten zien. Ze combineren de verschillende merken op een unieke manier met elkaar en juist dat geeft de collectie haar eigen karakter en sfeer.

Zijdelings zijn er ook zaken waar ze zich bij betrokken voelen. Ze initiëren in samenwerking met de directe buren tijdens evenementen een stukje sfeerbeleving doodmiddel van bijvoorbeeld vlaggen of vaandels. Daarnaast nemen ze deel aan diverse commissies binnen het centrummanagement. "We denken actief mee in de ontwikkeling van het centrum om ons mooie centrum toekomst-proof te houden."

"We verrassen je graag met onze inspirerende merken, overzichtelijke presentatie, aantrekkelijke acties en enthousiaste en persoonlijke manier van helpen. We zijn laagdrempelig en luisteren naar de wensen van onze klanten, maar dragen ook nieuwe ideeën aan! Met onze Twentse nuchterheid voorzien we je van oprecht advies. Daarnaast vind je bij ons 'ouderwets' goede service, zoals onze vermaakservice, gratis parkeren voor de deur en een kopje koffie aan de leestafel (ook voor de heren!)."

Hoe ervaren ze de Coronacrisis?
Erg lastig en onwerkelijk. Met veel enthousiasme hebben we reeds in januari een seizoensplanning gemaakt. Toen half maart duidelijk begon te worden wat voor impact deze pandemie ging hebben, hebben we alle evenementen moeten cancelen. De RIVM maatregelen zette het leven op zijn kop en omzetten zakten dramatisch. En daar heb je dan mee om te gaan. We hebben een aantal maatregelen ingesteld. Ons team is de eerste weken thuis gebleven om hen en hun gezinsleden te ontzien. We hebben de winkeltijden beperkt en de instructies van het RIVM gevolgd. Handgel en anderhalve meter afstand vallen hieronder. Echter ‘niets-doen’ komt niet voor in ons woordenboek. Daarom zijn we doorgegaan met diverse fotoshoots om onze prachtige collectie toch te kunnen laten zien via social media. Ook een WIN-actie samen met Etos-Losser leverde veel bekijks op. Duizenden views en meer dan honderd mensen die de actie deelden. Dat geeft toch wel weer een goed gevoel. We hopen dat we zo snel mogelijk weer onze passie –het modevak- ongeremd kunnen uitvoeren. En het belangrijkste: We missen het persoonlijke contact en hopen iedereen gauw weer terug te zien!

Acties ontstaan in de Coronatijd
Een nieuw middel waar klanten gebruik van kunnen maken tijdens deze periode is ‘personal shopping’. Klanten kunnen een afspraak maken om één op één met persoonlijke aandacht een outfit aan te schaffen. Ook bezorging thuis is mogelijk en de winkeltijden zijn aangepast.

Team Wigger Mode
Team Wigger Mode

Wil jij jouw bedrijf ook in de spotlight? Kijk dan hier.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Nienke

Nienke loopt sinds eind november 2019 stage bij de Tourist info. Ze is geboren en getogen in Losser en kent de pareltjes daardoor als geen ander.

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  In gesprek met Cis Sanderink en Famke Westerhof over de KPJ Beuningen

 2. Op bezoek bij

  Op pad met Truus Wijnen

  Geschreven door Bianca
 3. Natuur

  September: fietsmaand

  Geschreven door Elke
 4. Typisch Twents

  Osse, petret van 'n pestoor met Jan Riesewijk uit Losser

Tip je vrienden

facebook twitter