Op bezoek bij

In de spotlight: Landgoed De Wilmersberg

Geschreven door

Nienke

Leestijd 3 minuten 2133 x bekeken

Landgoed De Wilmersberg is een luxe hotel gelegen in De Lutte. Gasten kunnen dineren in het restaurant en er zijn diverse wellnessfaciliteiten.

Het begon allemaal in 1922 toen de historische villa is gebouwd door de Twentse textielfamilie Blijdenstein. Zij bouwden hun huizen alleen op de mooiste locaties van Twente. De familie woonde in Enschede en bracht haar vrije tijd in de villa door. Tot in de jaren ’80 had De Wilmersberg verschillende functies. Vanaf 1992 is het hotel in eigendom van de familie Fransen. In 2011 kreeg De Wilmersberg nieuw leiderschap van Boudewijn en Githa van Vilsteren, die hun leven in hartje Amsterdam verruilden voor het Twentse buitengebied.

Het hotel is gelegen op een van de meest bijzondere locaties van Twente, op 14 ha landgoed. Veel hotelgasten beschrijven het terras als een van de mooiste terrassen van Nederland. Ook wordt De Wilmersberg en directe omgeving door veel gasten vergeleken met Toscane, door het heuvelachtige landschap en de uitgestrekte natuur. Maar ook door de authenticiteit van de mensen. Voor veel bezoekers uit de Randstad is het hotel hun eigen buitenverblijf. Men voelt zich er thuis en verwend, doordat het hotel een kwalitatief zeer hoogwaardige service biedt.

“Het is onze passie om onze gasten op een van de mooiste plekken van Nederland te laten genieten van het beste dat Twente te bieden heeft.”

'Noaberschap' is wat de Twentenaren zo kenmerkt; de zorg en aandacht voor elkaar. Boudewijn en Githa geloven dat geluk te vinden is in de grote en kleine gedeelde momenten met elkaar. Na een verblijf bij de Wilbersberg, jouw eigen buitenverblijf in Twente, ga je weer ontspannen en geïnspireerd naar huis.

Toen kwam er in maart 2020 ineens de Coronacrisis. Een periode waarin iedereen is getroffen. De Wilmersberg kon twee maanden lang geen gasten ontvangen. Dat nog wel tijdens een van de mooiste lentes die we de afgelopen tien jaar hebben gehad. Gelukkig zit meestal aan elk nadeel een voordeel. Ze zagen dit als een grote kans om verdere verbeteringen en vernieuwingen door te voeren in een leeg hotel.

Als dank en steun was er voor een aantal medewerkers van De Wilmersberg een prachtig concert georganiseerd. Hier trad een ensemble van het Orkest van het Oosten op. Dit was een heel bijzonder en voor sommigen een emotioneel moment.

“Het is echt de omgekeerde wereld vergeleken met een half jaar geleden.”

Door het besluit van het kabinet om de COVID-19 maatregelen te versoepelen, willen veel mensen er graag weer op uit. Ze willen bijvoorbeeld naar het strand of naar het bos. Twente biedt veel prachtige bossen en natuurgebieden, De Wilmersberg kan het aantal boekingen bijna niet meer bijbenen. En dat terwijl er in Amsterdam op het moment vrijwel geen vraag is naar hotels.

Sinds 11 mei is het hotel weer geopend. Uiteraard zijn er verschillende maatregelen genomen volgens de voorschriften van het RIVM. Zo kan je onder andere bij binnenkomst je handen desinfecteren, staan in het restaurant de tafels minimaal 1,5 meter uit elkaar en er wordt gratis roomservice aangeboden. Bekijk voor uitleg over alle maatregelen het filmpje.

De vragenronde voor Boudewijn en Githa:
Wat vinden jullie het meest speciaal aan de gemeente Losser?
“De natuur is overweldigend mooi.”
Hoe brengen jullie je vrije tijd het liefst door?
“Wij wandelen graag bij de Tankenberg, vooral bij het koepeltje voel je een bijzonder soort energie.”
Wat vinden jullie het allerfijnste plekje op het terrein van de Wilmersberg?
“Het achterterras van De Wilmersberg met uitzicht op de ‘Wijnbergen’ vallei waarin koeien grazen.”

Boudewijn en Githa
Boudewijn en Githa

Wil jij jouw bedrijf ook in de spotlight? Kijk dan hier.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Nienke

Nienke loopt sinds eind november 2019 stage bij de Tourist info. Ze is geboren en getogen in Losser en kent de pareltjes daardoor als geen ander.

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  In gesprek met Cis Sanderink en Famke Westerhof over de KPJ Beuningen

 2. Op bezoek bij

  Op pad met Truus Wijnen

  Geschreven door Bianca
 3. Natuur

  September: fietsmaand

  Geschreven door Elke
 4. Typisch Twents

  Osse, petret van 'n pestoor met Jan Riesewijk uit Losser

Tip je vrienden

facebook twitter