1. 0/5
  '

  Route-tips

  5 handige en leuke tips tijdens het lopen van de Smokkelroute

 2. 5/5

  5.

  Over het landgoed Singraven

  Het landgoed Singraven is bekend terrein voor het Twents blokje om. Je vindt hier namelijk ook de Trambaan, maar nog vele andere mooie paden waaronder het Twentepad. Het is zeker de moeite waard om een extra blokje om over dit prachtige landgoed te maken. Het restaurant de watermolen is een mooie pauze plek, met in de zomer een groot terras.

 3. 4/5

  4.

  Rondje Lutterzand

  De Smokkelroute loopt door de bossen van het Lutterzand, maar vrijwel in een rechte lijn. Dit is een prachtig natuurgebied, dus een extra rondje door de mooie bossen of langs de oevers van de Dinkel is echt een aanrader. Je vindt hier prachtige zandgronden langs de meanderende rivier.

 4. 3/5

  3.

  Florilympha

  Als je een extra rondje over het Lutterzand maakt, dan is een stop bij Florilympha een goed idee. Een fijne plek voor een kop koffie met huisgemaakte appeltaart of een lekkere lunch. Het is hier mooi zitten in de bossen van Het Lutterzand op het terras, in de glazen boshut of in de serre. En je bent er zo vanaf de Smokkelroute.

 5. 2/5

  2.

  Losser

  De route maakt een klein lusje door het centrum van Losser. Maar het is zeker een tip om dit gezellige dorp verder te ontdekken. Je komt langs het openluchttheater, Erve Kraesgenberg (uit 1611!), het bleekveld en de mooie Martinustoren. In het centrum vind je op donderdag de markt en kun je door de gezellige straatjes van Losser slenteren. Net achter het plein vind je Grand Café Smit; mijn tip voor een lekkere lunch of een kopje koffie.

 6. 1/5

  1.

  Ontdek alle smokkelverhalen en Twentse spreuken

  Langs de route vind je ontzettend veel verhalen. Uiteraard smokkelverhalen in leuke filmpjes die je kan vinden bij de routebeschrijving van de Smokkelroute. Langs rustbankjes en picknicktafels in de regio vind je Twentse spreuken. Ook langs de Smokkelroute kom je er veel tegen; een mooie plek voor een pauze! Weet jij wat de spreuken betekenen? Scan de QR code en ontdek de betekenis en alle andere spreuken!

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Nieuw toeristisch magazine Ontdek de Schatkamer van Twente

 2. Nieuws

  Opening toeristisch seizoen in de Schatkamer van Twente

  Geschreven door Bianca
 3. Zien & Doen

  De elektrokarritten gaan weer van start!

  Geschreven door Bianca
 4. Zien & Doen

  Lekker slapen op een bijzondere manier in Twente?

  Geschreven door José

Tip je vrienden

facebook twitter