1. Zien & Doen

  Coronaproof uittips

  Geschreven door

  Nienke

  Wat te doen tijdens Corona? Uitjes die wel kunnen in deze tijd. Ondanks de beperkingen zijn er genoeg leuke activiteiten die wel mogelijk zijn! Zo kunnen we toch op pad om iets leuks te doen.

 2. Natuurgebieden

  Bezoek één van de vele natuurgebieden in de gemeente Losser voor een wandeling of een fietstocht. Denk hierbij ook aan de wat rustigere gebieden zoals Boerskotten of Snippert. Natuurgebied het Lutterzand is ook prachtig, maar vaak best wel druk. Ga vroeg in de ochtend of in de avond voor zonsondergang als je de drukte wil mijden.

 3. Actief Twente

  Huur een e-scooter en geniet in alle stilte van onze mooie omgeving. Of ga op pad met een loopfiets of stoere chopper. Het wandelen op de loopfiets heb je zo onder de knie, een unieke manier om eens op pad te gaan.

 4. Streekproducenten

  Breng een bezoekje aan de streekproducenten van de gemeente Losser. Er zijn tal van bedrijven met producten uit deze regio.

 5. Sagenland autoroute

  Heb je weleens gehoord van de Hellehond of de Duivel in het koeienvel? In de Twentse dorpen leven deze en nog vele andere verhalen voort als sagen en legenden. Daarnaast wisselen bossen, weiden en akkers, doorsneden door riviertjes en beken elkaar voortdurend af in het prachtige Noordoost-Twente. Ook oude, statige boerderijen en watermolens nemen een belangrijke plaats in het Sagenland in. Deze prachtige autoroute brengt je langs alle mooie plekjes van Noordoost-Twente!

 6. Nostalgisch rijden

  Op zoek naar een uniek uitje samen met je gezin? Reserveer dan een leuke oldtimer met bijvoorbeeld een goed gevulde picknickmand voor onderweg. Back to basic, zelf rijden in een unieke auto langs prachtige Twentse landschappen. Uiteraard krijg je er ook een mooie route bij over prachtige wegen. Geniet, van ons mooie Twente!

 7. Fietsen en wandelen

  Met de knooppunten fiets- of wandelnetwerkkaart stippel je zelf je eigen route uit. Tal van combinaties en mogelijkheden om te ontdekken. Voor ons gebied kies je fietskaart Noord en wandelkaart Oost. Met deze twee kaarten hoef je je nooit te vervelen!

 8. Take-away tijdens de wandeling

  Heb jij ook zo'n zin in een heerlijke winterwandeling met een verwarmend drankje en een lekker stuk taart of een vers broodje onderweg? In de gemeente Losser kun je in coronatijd bij veel eetgelegenheden terecht voor een verse kop koffie to-go of iets anders lekkers!

 9. Midgetgolfen bij Florilympha en Het Ros van Twente

  Reserveren is niet nodig. Wanneer je zin hebt om te midgetgolfen kan je gewoon komen opdagen, maar let wel op, vol is vol.

 10. Coronaproof met de huifkar

  Veilig eropuit met je gezin. De koerier van de huifkar zit afgeschermd van het gezin op de bok. Om de koerier een beetje gezelschap te houden nu we er zelf niet naast mogen zitten heeft een grote knuffelbeer die plek ingenomen. Het paard vertroetelen, aaien of knuffelen mag natuurlijk wel. Ontdek de prachtige omgeving op een veilige manier terwijl het paard rustig over de mooie paden stapt. De koerier verteld ondertussen boeiende verhalen over de bezienswaardigheden.

 11. Wandel'n en ett'n

  Een prachtige wandeling maken van 9,5km door het natuurgebied Lutterzand, met vier mooie gerechten geserveerd op bijzondere plekken in de natuur.

 12. Drive Dine & Escape

  Een samenwerking tussen Eetcafé 't Raedthuys, Pelle's Deurningen, Melkbeernke, At Marcook's smokehouse & BBQ en De Wal Ootmarsum. Tover je auto om in een escaperoom en geniet van een 5-gangen diner! Er is een prachtige route uitgezet door het mooie Twentse land langs een vijftal horecabedrijven. Geniet van een heerlijk diner in je eigen auto, welke voor de gelegenheid is omgebouwd tot een Escaperoom!

 13. De tocht van OERRR

  De tocht van OERRR is een route van zo’n 2 kilometer lang (of kort, hoe je het noemen wilt) en begint bij Pannenkoekenrestaurant De Stroper. Tijdens de route kom je verschillende OERRR-bordjes tegen; alleen dat is natuurlijk al een heel leuk spelletje. Bordjes zoeken, kijken waar de pijl naar toe gaat en vervolgens die kant op lopen óf racen met de loopfiets.

 14. Toern en smikkeln

  Ga op pad met eigen vervoer of een van de coole VW (camper)busjes van Vintageride en geniet van een prachtige route door het twentse landschap en heerlijke afhaalgerechten bij de deelnemende restaurants, die je in de auto op kan eten.

 15. Schatgraven in Het Lutterzand

  Op pad met een tablet en een mijndetector. De opdracht is zoeken naar de Dinkeldaalders, die ergens in dit gebied begraven zijn. Hoe dit in zijn werk gaat wordt duidelijk zodra de tablet gestart is. De bedoeling is dat de kinderen aan de hand van deze informatie op pad gaan. Maar niet voordat de ooglap met sjaal is omgedaan om de speurtocht als piraat te gaan beginnen.

Nienke

Nienke heeft stage gelopen bij de Tourist info. Ze is geboren en getogen in Losser en kent de pareltjes daardoor als geen ander.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Recreatiekrant Twente is weer uit!

 2. Natuur

  Tip! De Rhododendronlaan in De Lutte

  Geschreven door Bianca
 3. Zien & Doen

  Tips voor Hemelvaartsdag

 4. BLOG WANDELING LUTTERSE BERGEN

  Geschreven door Els

Tip je vrienden

facebook twitter