1. 0/6
  '

  Kids

  Leuke kinderroutes om de natuur te ontdekken

  Geschreven door

  Els

  Wandelen saai? Niet met deze kinderroutes! Klim en klauter in het speelbos, ga op ontdekkingstocht en leef je uit in de natuur. Als afsluiter nog even lekker een pannenkoek eten en lekker spelen in de speeltuin. De leukste wandelroutes voor kinderen vind je hier op een rijtje! Bekijk de kinderroutes in de Schatkamer van Twente.

 2. 6/6

  6.

  Natuurgebied ’t Lutterzand, De Lutte

  Loop één van de mooie bewegwijzerde wandelroutes met veel mooie picknickplekjes die starten bij Restaurant Paviljoen Lutterzand. Voor de kinderen zijn er genoeg mogelijkheden om te klauteren en te klimmen over omgevallen bomen en boomwortels langs de route. Of met de laarzen aan lekker stampen in de modder aan de oever van de Dinkel.

 3. 5/6

  5.

  De Zandbergen, Losser

  Zandbergen is een uitgestrekt natuurgebied vlak bij de Duitse grens. De uitkijktoren dicht bij de zandverstuiving is de start van een aantal wandelingen. Het is wel even klimmen op de ijzeren uitkijktoren, maar het uitzicht over de Oelemars is het waard. Bij de zandvlakte is ook een trimbaan, waar kinderen kunnen klimmen en klauteren.

  Ook het cultuurpark Erve Kraesgenberg is een goede start. Hier is voor de kinderen een klein speelterrein met natuurlijke materialen is aangelegd. Bij de waterplas Oelemars kunnen vogels gespot worden vanuit een vogelkijkhut.

 4. 4/6

  4.

  De tocht van Oerrr, De Lutte

  Waar kun je een wandeling nu beter beginnen of eindigen dan bij een pannenkoekenrestaurant? Deze korte wandelroute van ongeveer 2 kilometer kun je afhalen bij Pannenkoekhoes De Stroper en is ook perfect om met jonge kinderen te wandelen. Ze kunnen onderweg zelf de Oerrr-pijlen zoeken, struinen, ontdekken en in bomen klimmen langs de grotendeels onverharde paden Op de routepalen vinden ze nummers die overeenkomen met een natuurweetje of opdrachtje. Je kunt de wandeling eindigen met een pannenkoek of iets anders lekkers.

  Nieuw is dat ze sindskort ook de kaboutertocht van OERRR hebben. Onderweg stop je bij de kabouters om spelletjes en opdrachten te doen.

 5. 3/6

  3.

  Belevingspad in Beuningen

  Ga op avontuur voor verrassende ontdekkingen in de natuur. Een rugtas met een ’DOE-Boek’, meetinstrumentjes en waterdieren-zoekkaart helpen je op weg. Ben jij een echte onderzoeker? Dan mag je dit fantastische avontuur aan de Dinkel in Beuningen niet missen.

 6. 2/6

  2.

  Speurneustocht Arboretum, De Lutte

  Voor alle kleine speurneuzen is dit een uitdaging! De boswachters van Natuurmonumenten verstopten kistjes met opdrachten en spelletjes in het Arboretum PoortBulten. En met een beetje geluk sluit je je bezoek aan dit bomenpark af met een echt speurneusdiploma.

 7. 1/6

  1.

  Schatgraven Lutterzand

  De kinderen gaan vanaf 't Paviljoen op pad met een tablet en metaaldetector en duiken in het zand op zoek naar Dinkeldaalders die in het gebied zijn begraven. Onderweg scannen ze QR-codes met de tablet voor de nodige informatie en vragen die ze op moeten lossen. Ondertussen natuurlijk lekker klimmen en klauteren.

Els

Werkzaam bij Tourist info De Lutte-Losser.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Recreatiekrant Twente is weer uit!

 2. Natuur

  Tip! De Rhododendronlaan in De Lutte

  Geschreven door Bianca
 3. Zien & Doen

  Tips voor Hemelvaartsdag

 4. BLOG WANDELING LUTTERSE BERGEN

  Geschreven door Els

Tip je vrienden

facebook twitter