Nieuws

Ron Jans eerste ambassadeur van De Lutte, het dorp met louter ‘Leuke Tukkers’

Geschreven door

Elke

Leestijd 2 minuten 374 x bekeken

Mocht hij gedacht hebben na drie succesvolle jaren met stille trom uit De Lutte te kunnen vertrekken, dan had Ron Jans buiten de waard gerekend. Bij zijn afscheid van De Lutte werd de voormalige trainer van FC Twente tot zijn grote verrassing officieel benoemd tot de eerste ambassadeur voor het leven van het dorp van de Hellehond.

Een spontaan blijk van waardering vanuit de Lutter gemeenschap voor de geweldige wijze waarop hij het kerkdorp landelijk in de schijnwerpers heeft gezet.

Bijzonder dankwoord

Even de herinnering opfrissen. Na de laatste thuiswedstrijd tegen Sparta waarin deelname aan de Conference League werd veiliggesteld, trok Jans de aandacht met een opmerkelijk dankwoord. Het razend enthousiaste supporterslegioen en televisiekijkend Nederland hoorden Jans zeggen dat hij met buitengewoon veel plezier terugkeek op de jaren dat hij in De Lutte had gewoond. Want, zo verzekerde de sympathieke trainer, in De Lutte wonen alleen maar mooie Tukkers. Die lofzang op hun dorp konden de Luttenaren vanzelfsprekend niet onbeantwoord laten. Zo ontstond het idee om de vertrekkende trainer voor te dragen als ambassadeur van het dorp.

Ambassadeur van De Lutte

Een voordracht die werd ondersteund door Dorpsbelangen De Lutte, supportersvereniging FC Twente De Lutte, Stichting Hellehond, de noabers van de familie Jans en de Tourist Info De Lutte-Losser-Beuningen. Het certificaat dat bij deze eretitel hoort, een fraai ontwerp van Luuk Visschedijk (Vanluka, ontwerp en belettering), werd Ron en Marjo Jans overhandigd in de woning van eerste noabers Mathilde en Theo Lohuis. De initiatiefnemers roemen Jans’ niet aflatende ondersteuning aan de lokale horeca, zijn aantoonbare betrokkenheid bij het maatschappelijk leven in De Lutte en voorbeeldige integratie in De Luttermolen. Als voorbeeld van hun maatschappelijke betrokkenheid werd het spontane bezoek aan de dagvoorziening van de Zorggroep Sint Maarten in dorpshoes Erve Boerrigter aangehaald.

Om er helemaal zeker van te zijn dat de familie Jans hun dorp niet vergeten, hadden de Luttenaren nog twee presentjes meegenomen. Een door JMJ Graveren gemaakte ‘skyline’ van De Lutte viel zichtbaar in de smaak van het echtpaar Jans. ‘Die krijgt thuis een mooi plekje’, was de boodschap voor de gevers. Vanwege zijn grote passie voor de betere muziek kreeg Jans ook een exemplaar overhandigd van de single ‘Kom naar De Lutte (en je bent verloren’). Deze klassieker van wijlen muzikant, horeca-ondernemer en Luttenaar Appie Koop is een klassieker in het wereldje van de zendpiraten. Of de toekenning van het ambassadeurschap navolging gaat krijgen, staat in de sterren geschreven. Maar de initiatiefnemers sluiten niks uit.

Ron Jans oud trainer FC Twente neemt het cadeau in ontvangst
Ron Jans oud trainer FC Twente neemt het cadeau in ontvangst

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Elke

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  In gesprek met Cis Sanderink en Famke Westerhof over de KPJ Beuningen

 2. Op bezoek bij

  Op pad met Truus Wijnen

  Geschreven door Bianca
 3. Natuur

  September: fietsmaand

  Geschreven door Elke
 4. Typisch Twents

  Osse, petret van 'n pestoor met Jan Riesewijk uit Losser

Tip je vrienden

facebook twitter