Zien & Doen

Genieten van de herfst: 5 x mooie wandelroutes rondom De Lutte

Geschreven door

Els

Leestijd 4 minuten 907 x bekeken

Tijdens de herfst is het landschap net een tikkeltje magischer! In de bossen spatten de kleuren van de bomen en is het genieten van de natuur met zijn bijzondere kleurenpracht!

De bladeren aan bomen die ineens allerlei verschillende kleuren krijgen en naar beneden dwarrelen, van okergeel tot donkerbruin en van dieprood naar oranje en aan het vallen zijn. Voor buitenliefhebbers wordt het alleen maar leuker om een heerlijke boswandeling te maken. De geur van een nattige bosgrond, eikels en de prachtige paddenstoelen die uit de grond schieten en de bodem versieren. Kastanjes rapen en het geluid van ritselende droge bladeren onder je voeten op het pad. Na een wandeling in het bos sluit je dan af met een heerlijke kop koffie of warme chocolademelk op het terras bij een knus restaurantje.

Dus, trek je wandelschoenen aan en ontdek de prachtige herfstkleuren. Wil je de komende weken een herfstwandeling maken: wat zijn de mooiste gebieden in de omgeving van De Lutte?
Wij selecteerden de vijf mooiste wandelingen op een rij; altijd mooi, maar in de herfst ware toppers!

’t Snippert, Losser, 11 kilometer

Landgoed De Snippert ligt tussen natuurgebieden Haagse Bos en Boerskotten. In de herfst raap je hier tamme kastanjes en kun je speuren naar paddenstoelen. Je kunt in dit gebied zomaar oog-in-oog staan met reeën of hazen. Ook passeer je het Haagse Bos. Dit was vroeger een productiebos, maar is door de inzet van Natuurmonumenten nu een meer natuurlijk bos. In de herfst zie je de kleuren van vele paddenstoelen, waaronder de 'rood met witte stippen' vliegenzwam. De start van de wandeling is vanuit het centrum van Losser, maar kan ook worden opgepakt vanaf de parkeerplaats bij de Judithhoeveweg.

Paddenstoelen
Paddenstoelen

Meuleman, Beuningen, 8 kilometer

Deze afwisselende wandeling start vanaf de Tourist info (Streekrestaurant Sterrebos) in Beuningen en gaat een stuk langs de meanderende Dinkel in het natuurgebied De Riest. Vervolgens wandel je via het buurtschap Mekkelhorst naar Landgoed Meuleman dat naast het Lutterzand ligt. Voel de frisse herfst in dit prachtige gebied, kortom: de herfst op zijn best!

Zonsopkomst
Zonsopkomst

Duivelshof, Losser, 14 of 9 kilometer

Op zoek naar een verborgen (herfst)pareltje? Duivelshof is een mooi natuurgebied tussen De Lutte en Losser. Deze route neemt je mee over kleine paadjes, door rijen bomen en velden, langs weilanden, over beekjes en langs varens en dat allemaal in de mooiste herfstkleuren. De wandeling start vanaf de Tourist info in De Lutte.

Duivelshof
Duivelshof

Duivelshof
Duivelshof

Boerskotten, De Lutte, 9 kilometer

Landgoed Boerskotten is een afwisselend gebied tussen Losser en Oldenzaal. Je wandelt door een stukje Twente waar alle specifieke kenmerken van voormalige landgoederen terugkomen: houtwallen, poelen, loofbos, met fraaie lanen, kleine weilanden en akkers met kruiden en wilde bloemen. In het bos struin je door de bladeren en zijn er in de herfst veel soorten paddenstoelen te spotten, waaronder de bekende vliegenzwam; iedereen zal de rood-met-wit-gestipte hoed van de paddenstoel herkennen. Je start deze wandeling vanaf de Tourist info De Lutte.

Beerninkholt
Beerninkholt

Paasberg, De Lutte, 8 kilometer

Vanaf de Tourist info De Lutte bereik je al snel de Loabult met de gereconstrueerde galg. De wandeling voert je verder over 'het dak van Overijssel', de Paasberg met een prachtig vergezicht over het dal en je achter de uitlopers van de Kuiperberg de windmolens in Duitsland ziet liggen. Het glooiende Twentse coulisselandschap toont zich ook hier in de herfst in optima forma. Je wandelt ook over het Dassen Hendrik pad, genoemd naar een boer die iets verderop woonde en langs de toenmalige dassenburcht wandelde. Ook tijdens deze wandeling ga je zeker een aantal keren door de knieën voor het maken van foto’s van de vele paddenstoelen. De start is vanaf de Tourist info in De Lutte.

De routes Boerskotten en Paasbergen kun je downloaden via de website van de Tourist info. De overige drie routes zijn voor € 2,00 verkrijgbaar bij de Tourist info in De Lutte.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Els

Werkzaam bij Tourist info De Lutte-Losser.

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Nieuwe locatie Tourist info Losser

 2. Zien & Doen

  Hup Holland Hup EK voetbal 2024

  Geschreven door José
 3. Nieuws

  Instagram hotspots wandelroutes rondom de Tankenberg met trotse Lossernaar Jan Riesewijk

  Geschreven door Bianca
 4. Nieuws

  Recreatiekrant Twente is weer uit!

Tip je vrienden

facebook twitter