Zien & Doen

Lekker slapen op een bijzondere manier in Twente?

Geschreven door

José

Leestijd 5 minuten 378 x bekeken

Bijzondere plekken

Slapen op een bijzondere plek geeft je de kans om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en nieuwe avonturen beleven. Doe eens gek en probeer iets anders. Dompel jezelf onder in een andere omgeving. De gemeente Losser heeft een uitgebreid aanbod om op een andere manier recreëren, b.v. in een Yurt, Tipitent, Pipowagen of Campingpod. Hieronder hebben we een aantal voor je op een rijtje gezet.

Camping Meuleman

Hier beleef je de natuur op een andere manier. De camping is 7 hectare groot midden in een natuurgebied. De plaatsen liggen verspreid in bos en heide. Daarnaast zijn er ook bijzondere plekken te huur, zoals een luxe Yurt of een volledig ingerichte Tipitent.

Wat moet je je voorstellen bij een Yurt?

Je waant je ver van huis als je onder de koepel ligt en zicht hebt onder de sterrenhemel. Het is een geïsoleerde tent voorzien van een dikke laag vilt. Hierdoor is het in de winter lekker warm en in de zomer koel. In de winter is de camping gesloten, maar kun je wel gebruik maken van de Yurt. In het midden is er de houtkachel die in een mum de ruimte heerlijk verwarmd en er is een eigen wc en douche. Lekker alleen en één met de natuur waar je als je geluk hebt herten kunt spotten. Klinkt dit niet als een magische ervaring? Boek dan deze bijzondere overnachting.

Yurt
Yurt

Buitenverblijf Erve Punte

Nog een bijzondere locatie is buitenverblijf Erve Punte met hun typische Twentse Saksische boerderij die veel karakter heeft behouden uit het begin van de vorige eeuw. Koester je leven lang deze bijzondere herinneringen.

Erve Punte
Erve Punte

Campingpods

Bijzonder zijn de trekkershutten, de zogenaamde campingpods. Ze vertellen een verhaal over de smokkelaars die in de vorige eeuw veel spannende avonturen hebben beleefd.

Wat moet je je voorstellen bij een campingpod?

Een klein maar gezellig houten huisje met een rond dak, voorzien van alle gemakken, geschikt voor trekkers, maar ook voor een langer verblijf. Een campingpod biedt een comfortabele slaapruimte en is uitgerust met basisvoorzieningen. Het is een alternatief voor traditioneel kamperen in een tent en biedt meer beschutting en privacy. Campingpods zijn populair bij mensen die graag de natuur willen ervaren, maar toch wat meer comfort en gemak willen tijdens hun verblijf in de buitenlucht. Waan je in een lodge, het is alleen iets kleiner.

campingpod
campingpod

Boerderijkamers

Reis door de tijd in een van de thema boerderijkamers waar een heerlijk ontbijt standaard is inbegrepen. Beleef deze unieke ervaring het hele jaar door de Twentse geschiedenis toen Twente nog zee was tot aan de textielbaronnen. Een eerbetoon aan alle mooi bewaarde gebouwen en spullen. Het biedt gasten de mogelijkheid om een glimp op te vangen van het verleden en de evolutie van de regio te ervaren. Een geweldige manier om te leren en te genieten van de prachtige geschiedenis van Twente.

Erve Punte
Erve Punte

Camping Sproakstee

Dit is een mini-camping met bijzondere trekkershutten, die op Pipo wagens lijken.

Wat is een pipowagen?

Vroeger leefden zigeuners en circusartiesten in wagens die door een paard werden voorgetrokken van plek naar plek. Wij kennen de zigeunerwagen vooral vanwege de populariteit van een oude tv serie: Pipo de clown! Het pipo de clown gevoel beleven? Het interieur van een pipowagen is compact, vaak knus en gezellig ingericht en bieden een nostalgische en charmante ervaring voor mensen die op zoek zijn naar een alternatieve en avontuurlijke overnachting.[Boek deze speciale locatie]

Pipo wagen
Pipo wagen

Wat betekent de naam Sproakstee?

"Sproakstee verwijst naar Vergaderplek" Hier werd vroeger vergaderd en recht gesproken.

vergaderplek
vergaderplek

Recreëren in de natuur?

Camping Sproakstee is er voor gezinnen en voor ouderen. Geniet van de rust, of juist niet en luister naar het gefluit van de vogels, de roep van de pauw of het geloei van de koe. Ga op de fiets of wandelend door het prachtige coulisselandschap. Huisdier mee? Geen probleem. Hier houden ze niet alleen van mensen.

Oerboerderij Erve Middelkamp

Een stoere groepsaccommodatie met overnachtingsmogelijkheid voor wel 22 personen. Het is een magische plek zonder maar iets van opsmuk, maar wel helemaal van deze tijd, geschikt voor groepen en ideaal voor privé of zakelijke bijeenkomsten. In de oude varkensschuur is het kantoor van natuurmonumenten. Groepsaccommodaties zijn ideaal om samen tijd door te brengen en herinneringen te creëren

De Hooischuur

In de Hooischuur vind je info voor wandelaars. Boven in de nok ervan kun je een vergader of inspiratieruimte huren met een dak van glas. Beleef met vrienden, familie of zakenrelaties deze bijzondere plek.

Erve Middelkamp
Erve Middelkamp

Gastenverblijf Hof van 11

Stilte is hier het toverwoord. Dit nieuwe gastenverblijf is open sinds 2020. Fietsen en wandelen door het bos in het glooiende coulisselandschap. Vogels spotten, eekhoorns en reeën bespieden is een heerlijke bezigheid. Ben je toe aan gezellige drukte? Oldenzaal, De Lutte of Losser is op korte afstand bereikbaar.

Hof van 11
Hof van 11

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

José

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Recreatiekrant Twente is weer uit!

 2. Natuur

  Tip! De Rhododendronlaan in De Lutte

  Geschreven door Bianca
 3. Zien & Doen

  Tips voor Hemelvaartsdag

 4. BLOG WANDELING LUTTERSE BERGEN

  Geschreven door Els

Tip je vrienden

facebook twitter