Zien & Doen

Vergezichten en uitkijkpunten in de Schatkamer van Twente

Geschreven door

José

Leestijd 4 minuten 205 x bekeken

Ervaar het gevoel van verwondering wanneer je uitkijkt over een prachtig landschap. Zet even de tijd stil voor jezelf en ga op in de schoonheid van de natuur om je heen. Koester dit moment en geniet van het moois dat de Schatkamer van Twente je biedt.

Ervaringen die je bijblijven

Tankenberg
De Tankenberg is het hoogste punt in Overijssel met zijn prachtige koepeltje op 85 meter hoogte de Tankenberg in De Lutte. Veel fietsers en wandelaars combineren deze berg met de Paasberg en de Hakenberg. Het prachtige coulisselandschap geeft een uniek uitzicht in de Schatkamer van Twente.

Paasberg
De Paasberg is een stuwwal die ontstaan is tijdens de voorlaatste ijstijd. Deze heuvel met het meest weidse uitzicht geeft prachtige doorkijkjes in dit gevarieerde landschap. Bij schemering zijn als je geluk hebt vaak reeën langs bosranden te vinden. Het zijn schuwe dieren dus een rustige benadering geeft meer kans om ze te spotten.

Hakenberg
De Hakenberg een natuurgebied in Beuningen is een uitloper van de stuwwal en door Scandinavisch ijs gevormd. Wandel of fiets over het landgoed Hakenberg in het mooie Twente langs bos, graslanden en graanakkers. Dwaal door het karakteristieke Twentse landschap met mooie uitzichten. Chemische bestrijding van akkerplanten is "not done". Je ziet dan ook volop akkerviooltjes en korenbloemen tussen de gewassen.

Uitkijktoren de Oelemars
Bovenin de uitkijktoren van natuurgebied De Oelemars heb je een uitzicht tot ver in Twente en Duitsland. Vanaf de nieuwe vlonder kijk je uit over de watervlakte met alle leven dat er zich afspeelt. Van vogels tot kikkers en insecten. Natuurgebied De Oelemars is een gebied dat door de mens is gevormd met een plas- en drasgebied, wat een walhalla is voor vogels. In de observatie hut kun je er veel spotten. Vrijwilligers van de vogelwerkgroep Losser hebben een speciale nestwand voor oeverzwaluwen gebouwd.

Dassen Hendrik Pad
Boer Hendrik Tijdhof wandelde langs de toenmalige dassenburcht naar Oldenzaal. Zou Dassen Hendrik hebben geweten dat er een wandelroute naar hem is vernoemd? In Twente worden veel bijnamen gebruikt.

Preekstoel
De Preekstoel geeft een weids uitzicht over De Lutte en bij goed weer zie je de burcht van Bad Bentheim. Het is een uitrustplek voor fietsers en wandelaars waar je even kunt mijmeren over wat er zoal te zien is.

Kerkebos De Lutte
Het Kerkebos in De Lutte ligt achter de Sint Plechelmuskerk, heeft een fraai uitkijkpunt, een speelterrein, een bezinningsplek, een aantal zitbanken en een St.Jozefkapel waar je in alle rust lekker kunt genieten.

Landgoed De Snippert
Landgoed Snippert in Losser ligt tussen natuurgebieden Haagse Bos en Boerskotten. Je kunt er heerlijk wandelen. In het voorjaar bloeien de rododendrons, in augustus kleurt de heide paars en in de herfst vind je er paddenstoelen en tamme kastanjes.

Zonneweide Drieland
Een project voor duurzame energie dat gericht is op het opwekken van zonne-energie d.m.v. zonnepanelen. Het gaat om een specifiek gebied in Overdinkel. Het is een antwoord op de groeiende vraag naar duurzame energie, beschikbaar door zonlicht en noodzakelijk door de klimaatverandering. Traditionele fossiele brandstoffen worden vervangen door hernieuwbare energiebronnen waaronder dit zonnepanelenveld, waar ook schapen onder kunnen grazen. Een positieve stap in de richting van duurzame energieproductie voor de regio. Bij de Drielandsteen is nu een uitkijkpunt bij de naastgelegen Zonneweide Drieland met zonnepanelen die ons voorzien van de nodige energie. Je kunt er zelfs je elektrische fiets opladen.

Gildehauser Venn

Is een natuurgebied in Grafschaft Bentheim in Duitsland, bekend om een uniek landschap heidevelden en kleine meertjes. Het gebied is populair onder wandelaars, natuurliefhebbers en vogelaars vanwege de gevarieerde flora en fauna. Het reservaat is ook belangrijk vanwege zijn inspanningen voor natuurbehoud, gericht op het beschermen en behouden van de natuurlijke habitat van verschillende plant- en diersoorten. Er zijn twee uitkijkpunten waarvan je bij helder weer de burcht van Bad Bentheim ziet liggen.

Mariakapel Hanhofweg De Lutte

De Mariakapel aan de Hanhofweg biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Vanaf hier kun je genieten van de rust en stilte van het Twentse landschap, terwijl je uitkijkt over de groene velden en bossen. Het is een ideale plek om even tot rust te komen en te genieten van de natuur.

Austieberg Beuningen

Op de top van de Austieberg heb je een prachtig uitzicht. Deze ligt ten zuiden van Beuningen met een hoogte van 55 meter. Dit stuwwalcomplex is ontstaan tijdens het Saalien. Geniet van het uitzicht.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

José

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Recreatiekrant Twente is weer uit!

 2. Natuur

  Tip! De Rhododendronlaan in De Lutte

  Geschreven door Bianca
 3. Zien & Doen

  Tips voor Hemelvaartsdag

 4. BLOG WANDELING LUTTERSE BERGEN

  Geschreven door Els

Tip je vrienden

facebook twitter