Nieuws

Opening toeristisch seizoen in de Schatkamer van Twente

Geschreven door

Bianca

Leestijd 2 minuten 202 x bekeken

De Tourist info De Lutte-Losser & gemeente Losser trapten dinsdag 16 april het toeristisch seizoen 2024 af met een inspirerende bijeenkomst voor lokale ondernemers en organisaties in de sector.

Restobar BORR

Iedereen werd gastvrij ontvangen bij Restobar BORR in Losser. Deelnemers werden welkom geheten door Elke Roolvink van de Tourist info en Bas & Elsemiek hebben hun prachtige bedrijf Restobar BORR aan de gasten gepresenteerd. Vervolgens gaf Monique Hamers namens de gemeente Losser een korte presentatie over de onderzoeken die lopen binnen de vrijetijdseconomie Noordoost-Twente.

Workshop

Daarna was het tijd voor de workshop 'Fotograferen met je smartphone'. Dit gezien het belang van online aanwezigheid en promotie. Ondernemers leerden niet alleen hoe ze hun bedrijf effectief met goede foto’s kunnen presenteren via sociale media, maar ook hoe ze de natuurlijke schoonheid van Losser kunnen vastleggen en delen om de gemeente als toeristische bestemming te promoten. Jeroen te Nijenhuis, een communicatiespecialist van de gemeente Enschede, deelde waardevolle tips en inzichten die de ondernemers kunnen gebruiken om hun online aanwezigheid te vergroten. Aansluitend verzorgde BORR een heerlijke lunch.

Historische borden

Na de lunch is iedereen naar de parochietuin gewandeld, waar de historische infoborden met podcast werden onthuld door Dick Grovestein van de Historische Kring Losser en Nienke Swierstra initiator van dit project. Sinds deze week staan er een aantal nieuwe historische infoborden in Losser bij bijvoorbeeld de Martinustoren, het Aleida Leurinkhuis en Park de drie bogen. Scan je de QR-code dan kun je verder lezen op de website van de Tourist info. Zo leren inwoners en bezoekers meer over het erfgoed in onze gemeente. En wat je daar ook vindt is een gloednieuwe podcast over de Erfgoeddeal Beken & Bleken van Losser, Schatkamer Proat. Podcastmaker Dennis Alink ging op pad in Losser en sprak onder andere met de Historische Kring, Pi de Bruyn en medewerkers van Van Heek. In totaal zijn er vier afleveringen gemaakt.

Excursies

Daarna werden de ondernemers uitgenodigd om deel te nemen aan verschillende rondleidingen met ervaren gidsen. Er was een fietstochten over het vernieuwde Lagapad of een dorpswandeling door het historische centrum. Deze ervaringen stellen de ondernemers niet alleen in staat om hun eigen omgeving beter te leren kennen, maar ook om deze kennis te delen met de gasten van hun bedrijf.

De organisatie was verheugd met de goede opkomst en nu op naar een mooi toeristisch seizoen in de Schatkamer van Twente.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Bianca

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Recreatiekrant Twente is weer uit!

 2. Natuur

  Tip! De Rhododendronlaan in De Lutte

  Geschreven door Bianca
 3. Zien & Doen

  Tips voor Hemelvaartsdag

 4. BLOG WANDELING LUTTERSE BERGEN

  Geschreven door Els

Tip je vrienden

facebook twitter