Welkom in Glane! De Dinkel verbindt Glane aan de gemeente Losser. In de geschiedenis was Glane was oorspronkelijk een waternaam, wat nu Glanerbeek heet, met de betekenis 'de heldere'. Na de Tweede Wereldoorlog wordt Glane in 1948 door de bouw van een RK kerk een dorp. In Glane kun je prachtig fietsen en wandelen over het vernieuwde Lagapad. Samen met de Dinkel geniet je hier van de prachtige natuur.

Populair in Glane

 1. Het Lagapad

  Nederlandse en Duitse partijen werkten de afgelopen jaren samen om de Dinkel tussen Gronau en …

 2. Vakantiewoning De Zoeke

  Dit prachtige vakantiehuis staat in Glane. De Zoeke is landelijk gelegen en beschikt over een …

Lagapad

Het is een dorp met geschiedenis, die is ontwikkeld toen gezinnen uit Noord-Nederland zich er vestigden om in het nabijgelegen Duitse Gronau in de textielindustrie te gaan werken.

Glane beschikt over het prachtige Lagapad, en dat zorgt er samen met de Dinkel voor dat je van de prachtige natuur kunt genieten. Het is een zeer drukbezocht pad, met vrij uitzicht over de akkers en weiden.

Klooster

Ook is in Glane het Syrisch Orthodoxe klooster.Het klooster dient als nieuw centrum voor de gemeenschap en herbergt onder meer een begraafplaats. Het klooster heeft een uitgeverij, die theologische en culturele boeken heeft uitgegeven. In het klooster zetelt sinds 29 april 2007 aartsbisschop, Polycarpus Augin Aydin en er wonen monniken en nonnen.

Routes

Van het wandelnetwerk starten diverse routes in Glane. Het startpunt is de hoek lagapad/Glanestraat. De lange afstandswandelroute het Dinkelpad gaat door Glane. Een van onze mooiste fietsroutes langs en rond het stroomgebied van de Dinkel is de Dinkelstenenroute. In het noorden tot De Lutte en zuidwaarts tot Epe in Duitsland. Een hele mooie dagtocht! Met deze route kom je door de mooie omgeving van Glane.

verhalen & tips over Glane

 1. Nieuws

  Nieuw toeristisch magazine Ontdek de Schatkamer van Twente

 2. Nieuws

  Opening toeristisch seizoen in de Schatkamer van Twente

  geschreven door Bianca
 3. Natuur

  Nieuw: Lagafietsroute

  geschreven door Elke
 4. Zien & Doen

  Nieuw toeristisch magazine Ontdek de Schatkamer van Twente

 5. Zien & Doen

  Eerste fietstocht van het jaar

  geschreven door Mariët
 6. Nieuws

  Glane volop in ontwikkeling

  geschreven door Nienke
 7. Zien & Doen

  Coronaproof uittips

  geschreven door Nienke
 8. Zien & Doen

  BLOG: Beleef de Smokkelroute van het Twents Blokje Om

  geschreven door Gert

Glane op de kaart