In de hele omgeving bieden goed bewegwijzerde wandel- en fietspaden volop vermaak voor de actieve recreant. Ook beschikt de gemeente Losser over een modern zwembad en een multifunctioneel sportcomplex. In en nabij de dorpskernen zijn veel cultuurhistorische erfgoederen bewaard gebleven. Extra bijzonder zijn de typische activiteiten die bij de streek horen zoals klootschieten of boerengolf.

Populair in Losser

 1. Boerenmarkt Losser

  Heerlijke streekproducten proeven en kopen. Dat kan iedere laatste zaterdag van de maand in het …

 2. Grand Café Smit

  Midden in het centrum van Losser gelegen. Een oud pand met een geweldige uitstraling. Een serre …

 3. Natuurgebied Oelemars

  Net buiten Losser, tegen de Duitse grens, ligt het natuurgebied de Oelemars.De Oelemars is …

Losser

Losser is al relatief oud. Enkele boerenerven rond Losser worden reeds genoemd in oude geschriften in de negende eeuw. Van een parochie Losser (kerspel Lotere) werd al gesproken in 1352 wanneer Jan van Arkel, bisschop van Utrecht, den Hof tho Varwick te De Lutte en den Hof tho Lothere (Hof van Losser) verpandt aan de graaf van Solms, heer van Ottenstein.

Losser is een levendig dorp met een gevarieerd winkelaanbod. Het centrum heeft leuke kledingzaken, van sportwinkel tot trendy speciaalzaken, enkele kunstgalerieën, meerdere restaurants en diverse supermarkten. Er is een wekelijkse warenmarkt op donderdagmiddag op het Raadhuisplein en op vrijdagavond zijn diverse winkels tot 20.00 uur geopend. Het historische gedeelte is bewaard gebleven. Parkeren is in het gehele centrum gratis, wel moet er gebruik gemaakt worden van een blauwe kaart, maar dan kan je voor 1,5 uur lang het centrum in.

Bezienswaardigheden

Wil je kennismaken met de historische gebouwen in en rondom het centrum dan is het Boggelpad van 2,3 km een aanrader. Een andere manier is onder leiding van een gids die je vertelt over het boeiende verleden van Losser en de mooie & interessante bezienswaardigheden. Losser kent diverse bezienswaardigheden zoals Steenfabriek De Werklust, cultuurhistorisch park Erve Kraesgenberg, de dorpsbleek, de Martinustoren en Openluchttheater Brilmansdennen.

Routes en natuurgebieden

Er zijn diverse routes die in Losser starten of door het dorp heenlopen. De Gildehaus-Dinkelroute en Dinkelstenenroute zijn wel de toppers onder de fietsroutes. Ook heeft het centrum een eigen knooppunt nummer 13, vanuit hier kun je dus gemakkelijk je route starten. Er zijn meerdere natuurgebieden rondom Losser. Het Haagse Bosis fantastisch om doorheen te fietsen en het nabijgelegen landgoed Snippert een aanrader voor een wandeling. De Losserse Zandbergen en het vogelgebied de Oelemars zijn ook zeker een bezoekje waard.

verhalen & tips over Losser

 1. Kids

  Tips voor de meivakantie

  geschreven door José
 2. Natuur

  September: fietsmaand

  geschreven door Elke
 3. Typisch Twents

  Osse, petret van 'n pestoor met Jan Riesewijk uit Losser

 4. Natuur

  Nieuw: Lagafietsroute

  geschreven door Elke
 5. Op bezoek bij

  Op bezoek bij Erve Kraesgenberg

  geschreven door Bianca
 6. Zien & Doen

  Inspiratie voor het Pinksterweekend

  geschreven door Elke
 7. Kids

  Voorjaarsvakantietips

  geschreven door Nienke
 8. Op bezoek bij

  Op bezoek bij Erve Iemhorst

  geschreven door Bianca

Losser op de kaart