Op bezoek bij

Op bezoek bij Camperpark Skop'nboer erve Benneker

Geschreven door

Bianca

Leestijd 6 minuten 1126 x bekeken

Voor onze nieuwe rubriek ‘Op bezoek bij’ was ik op bezoek bij Jan en Sandra Benneker, trotse eigenaren van Camperpark Skop’nboer erve Benneker aan de Ruhenbergerbeek in Overdinkel.

Wanneer is Skop'nboer ontstaan?

Het was eerst een boerenbedrijf. Helaas moest Jan door omstandigheden stoppen met het melkvee. Daardoor waren de inkomsten niet voldoende om hier te blijven wonen. "Wij hebben beide nog een baan ernaast". Sandra is werkzaam in een Apotheek en Jan geeft les op een praktijkschool in Oldenzaal. Omdat de inkomsten nog niet voldoende waren, hebben ze besloten om er iets bij te gaan doen.

Toen kwamen ze met het idee om een camperplaats te beginnen. Ze dachten dat dit naast hun banen goed te combineren viel. Tevens hadden de buren al een camping, dus leek hen een camperplaats een goed idee. "Als je het doet, moet je het goed doen". Ze hebben het groots aangepakt door de wei helemaal leeg te schuiven, zand en puin erin voor een goede verharde ondergrond en een luxe sanitair gebouw aangelegd. Het moest allemaal goed in orde zijn. Alles moest van Jan en Sandra ook helemaal klaar zijn, voordat ze open gingen. De camperplaats is op 24 april 2016 officieel geopend door de voormalige burgemeester Michael Sijbom. En toen is het avontuur begonnen.

“Sandra: Als je het doet, moet je het goed doen”

Sandra & Jan Benneker
Sandra & Jan Benneker

Hoe ziet de samenstelling van het team eruit?

"Wij doen eigenlijk alles zelf met z’n tweeën". Op zaterdag hebben ze er een hulpje erbij, Lieke Baalhuis. Zij helpt ook veel met arrangementen. Zelfs haar moeder en oma helpen wel eens. "Met piekdagen heb je er zeker wel hulp bij nodig". Als ze zelf een keer op vakantie gaan, hebben ze goede oppassers.

Hoe ziet de dag voor Sandra en Jan eruit?

Jan is er elke dag om 05.30 uur uit. Hij heeft het oude ritme altijd vastgehouden. Hij gaat eerst alle faciliteiten openen en het sanitair gebouw schoonmaken. "Daarna gaan wij samen ontbijten, de krant lezen en koffie drinken". Vervolgens gaan ze beide naar het werk. Bij terugkomst maakt Sandra het sanitair gebouw weer schoon, vult de voorraad van het rustpunt bij en maakt alles weer netjes. Daarnaast ontvangen ze de gasten, doen ze de boekhouding en zorgen ze voor het onderhoud van het camperpark. "Wij hebben sinds kort een nieuw in- en uitcheck systeem waar wij heel erg blij mee zijn". Om 22.00 uur gaat de slagboom dicht, campers die later aankomen kunnen dan voor de slagboom plaatsnemen. Dit voorkomt onnodig overlast voor de gasten in de nacht.

Skop'nboer
Skop'nboer

Wie is de doelgroep en waar komen de gasten vandaan?

Gasten komen uit heel Nederland en Duitsland. Af en toe hebben ze ook wel eens mensen uit Engeland, Zweden, Noorwegen of België. De doelgroep is over het algemeen 65+, maar Jan en Sandra zien wel dat het steeds meer verjongt.

Wat vinden jullie het allerleukst aan het werken op Skop’nboer?

"De omgang en het contact met de gasten. Op zaterdagochtend gaan wij van 10.00 uur tot +- 11.00 uur koffie drinken met onze gasten. Iedereen kan dan camperervaringen uitdelen, tips geven en het is altijd heel erg gezellig. In 2019 zijn wij verkozen als beste camperplaats van Nederland, dit kwam als een grote verassing en waren er ontzettend blij mee. Wij hebben dit groots gevierd".

Receptie
Receptie

Over welke veranderingen of vernieuwingen zijn jullie het meest enthousiast?

"Het rijkdom aan fiets – en wandelpaden. Helemaal het nieuwe fietspad richting Gronau langs de Dinkel. Daarnaast natuurlijk de Ruhenbergerbeek die nu nieuw is ingericht. Het is geweldig mooi geworden. De mensen kunnen hier straks een rondje lopen in het natuurgebied. Achterin ligt er een vlonder waar mensen overheen kunnen lopen, het is heel erg mooi. Zodra er hoog water is dient het nieuwe gedeelte als een buffer voor de beek. Ook zijn we heel erg blij met ons nieuwe in – en uitchecksysteem. Dit geeft ons een stukje meer vrijheid. Daarnaast wordt er 1 april a.s. iets groots gelanceerd om Twente goed op de kaart te zetten".

Ruhenbergerbeek
Ruhenbergerbeek

Jullie hebben een prachtig rustpunt, kunnen jullie hier meer over vertellen?

"Ja, het rustpunt is er vanaf begin af aan al. Wij zijn hiermee begonnen voor wandelaars en fietsers, maar merken dat onze eigen gasten hier ook veel baat bij hebben. We verkopen hier koffie, gebak, ijs en andere lekkere dingen".

Rustpunt
Rustpunt
Rustpunt
Rustpunt

Zijn er nog toekomstplannen?

"Op dit moment zijn wij bezig om boerderijkamers te realiseren. De bedoeling is dat er zes kamers komen. Drie met alleen een benedenverdieping en drie met een boven en benedenverdieping. De achterkant van de kamers is van glas zodat mensen uitkijken op de natuur en de mooie Ruhenbergerbeek. Daarnaast zijn wij bezig om een grotere zaal te creëren voor arrangementen. Wij hebben wel eens arrangementen zoals een fietstocht waarbij we eindigen met een buffetje. Het is fijn om dan een grotere ruimte te hebben waar we met z’n allen bij elkaar kunnen zitten".

Waarom kiezen mensen voor Skop’nboer?

Mensen kiezen voor Skop’nboer voor de gemoedelijkheid, rust, het is er schoon en alles is in orde en aanwezig. Ooit zijn Jan en Sandra zelf begonnen om op zondag steevast broodjes uit Duitsland te halen, toen ze begonnen zijn met de camperplaats hebben ze dit ook voor hun gasten bedacht. Alle gasten krijgen zondags broodjes aan de camper voor het ultieme zondags gevoel.

Sanitair gebouw
Sanitair gebouw

Wat is het leukste wat jullie hier hebben meegemaakt?

Jan en Sandra antwoorden unaniem: "Terror kip Tokkie! Die missen wij echt. 's morgens lieten wij ‘m los en liep hij direct naar de camperplaats. Hij ging dan via oploopplankjes naar de campers toe om vervolgens aan te ‘tokken’ en op die manier kreeg hij eten van de gasten. Het was een hele bijzondere kip en iedereen was er zo gek mee. Ook was er een keer een stel waarvan het knipperlicht van de camper het niet deed. Wij zeiden voor de grap dat ze met een vlaggetje de richting aan konden wijzen. Toen ze de camperplaats hier verlieten, gingen ze zwaaiend met een vlaggetje weg, wij hebben zo hard gelachen. Je maakt hier zulke leuke dingen mee".

Wat is volgens jullie het mooiste plekje in de omgeving? Hebben jullie nog leuke tips?

"Het meer in Rüenberger Wald in Gronau. Dit is net over de grens en niet ver van de Dreiländersee. Dit is zo ontzettend mooi. Het is net een biljartlaken. Daarnaast vinden wij het Pastoorsbos in Overdinkel een prachtige plek. Ook wel bekend als het Gerardus Majella Park. Gasten hier zijn tevens dol op Rick’s Vis, dat is een echte aanrader"!

Rüenberger Wald
Rüenberger Wald

Jan en Sandra, bedankt voor de rondleiding en de hartelijke ontvangst. WE wensen jullie veel succes en plezier met alle plannen! Wil je meer informatie over camperpark Skop'nboer in Overdinkel? Klik hier

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Bianca

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Nieuw toeristisch magazine Ontdek de Schatkamer van Twente

 2. Nieuws

  Opening toeristisch seizoen in de Schatkamer van Twente

  Geschreven door Bianca
 3. Zien & Doen

  De elektrokarritten gaan weer van start!

  Geschreven door Bianca
 4. Zien & Doen

  Lekker slapen op een bijzondere manier in Twente?

  Geschreven door José

Tip je vrienden

facebook twitter