Natuur

Paalkamperen in De Lutte

Geschreven door

Els

Leestijd 3 minuten 755 x bekeken

Op een prachtige plek midden in de natuur is in De Lutte een mogelijkheid voor paalkamperen. "Wild" kamperen aan de route van het Twentepad. Het Twentepad is een streekpad met een lengte van ongeveer 85 kilometer door o.a. Noordoost-Twente. Op de paalkampeerterreinen in Twente mag je in plaats van 72 uur maximaal 24 uur verblijven.

Wildkamperen is in Nederland verboden: zo kan het legaal!

Kamperen in het wild op een prachtige afgezonderde plek in de natuur. Het is in Nederland niet toegestaan om zomaar je tent in de natuur op te zetten, maar je kunt het gevoel van wildkamperen in de natuur tóch ervaren met paalkamperen. Dus zonder dat je de wet overtreedt en het is gratis.
Frisse lucht, vrijheid/blijheid, prachtige uitzichten en de kans om wild als, reeën of wilde zwijnen tegen te komen. Wanneer je eenmaal zo gekampeerd hebt, wil je misschien nooit meer anders!

Paalkampeerplek
Paalkampeerplek
Rondom elke paal is binnen een straal van 10 meter plaats voor maximaal 3 kleine trekkerstenten en je mag er maximaal 24 uur blijven staan (in Overijssel mag je maximaal 24 uur kamperen in plaats van 72).

Er zijn zo’n 50 paalkampeerplaatsen in Nederland die je middels coördinaten op je GPS kunt vinden. De meeste plaatsen kampeerpalen vind je midden in de natuur of aan de bosrand bij wandel- en fietspaden en vallen onder het beheer van Staatsbosbeheer.

Je gaat bij paalkamperen wél helemaal terug naar basic, want er zijn geen faciliteiten zoals drinkwater of toiletten. Je moet zelf alles meenemen en natuurlijk wordt van je verwacht dat je de paalkampeerplaats weer netjes en schoon achterlaat.

Paalkamperen in De Lutte

Dit kan op één van de mooiste locaties in Nederland. De plek ligt op landgoed Egheria, een heuvelachtig gebied in Twente. Deze paalkampeerplaats is vernoemd naar de nabijgelegen boerderij Erve Middelkamp. Erve Middelkamp is een historische boerderij van Natuurmonumenten met bezoekerscentrum en wordt verhuurd als accommodatie voor conferenties. Groepen kunnen er vergaderen en zelfs overnachten.

Het kampeerveldje ligt in een boomgaard op een verhoogd stukje gras ‘op het erf’, dus tussen de fruitbomen met een prachtig uitzicht over het land. Een heerlijk rustig plekje naast de historische boerderij (de vogels niet meegerekend!). In dit gebied zijn lang de bosrand vaak reeën te zien.

Locatie

52°19’23.7″N 6°57’46.7″E Het is niet moeilijk om deze paalkampeer-locatie te vinden. Neem vanaf de Bentheimerstraat (N735) de afslag naar Erve Middelkamp, aangegeven door een bord van Natuurmonumenten en je komt vanzelf bij de kampeerplek.

Met dit artikel is misschien wel duidelijk dat paalkamperen vooral geschikt is voor wie ervan houdt om dicht bij de natuur te zijn. Wanneer je voor luxe en comfort kiest, is paalkamperen niet echt de juiste keus. Voor de liefhebber is het natuurlijk een leuke manier om meer van de mooie natuurgebieden in ons land te zien door van de ene naar de andere locatie te gaan!

Toch liever op een camping en langer verblijven, in de gemeente Losser is een groot aanbod van mooie campings, klik hier.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Els

Werkzaam bij Tourist info De Lutte-Losser.

Meer verhalen uit Losser

 1. Zien & Doen

  Tourist info geeft Kerstagenda uit

  Geschreven door Bianca
 2. Zien & Doen

  Midwinterhoornblazen in de Schatkamer van Twente

  Geschreven door Nienke
 3. Zien & Doen

  Tips voor de decembermaand

  Geschreven door Elke
 4. Zien & Doen

  Actieve uitjes in de gemeente Losser

  Geschreven door José

Tip je vrienden

facebook twitter