Voor wie het nog niet weet: Twente is misschien wel het mooiste wandelgebied van Nederland. Zonde om het bij een klein blokje om te laten. Twents Blokje Om staat voor maar liefst 300 kilometer aaneengesloten wandel- plezier. Over stuwwallen. Dwars door beekdalen. Dat hoeft zeker niet in één keer. Je kunt ook delen van het “blokje om” lopen. In een weekend, als dagtocht of tijdens een ochtend of middag in je vakantie met het gezin.
Maar liefst 300 kilometer aan wandelplezier

In plaats van ’tot ziens’ zeggen we in Twente ook wel: heanig an! Dat betekent zoveel als ‘doe rustig aan, pas goed op jezelf’. In een lagere versnelling is het leven namelijk veel leuker. Wandelen is een goede manier om dat te ervaren. Stap voor stap laat je niet alleen de natuur zijn werk doen, maar ook de Tukkers zelf… Want als je denkt dat Nederland zijn hartelijkheid aan het verliezen is, ken je ons nog niet. Even onze hand opsteken of een praatje maken, vinden wij nog heel gewoon. Twents Blokje Om is een bundeling van meerdere, afwisselende wandelroutes, elk met een eigen thema. Thema’s die wat vertellen over de natuur in Twente, maar ook over de cultuur en de mensen, de Tukkers. Ook al loop je maar een klein deel van de 300 kilometer lange route, je beleeft al snel het echte Twente.

verhalen & tips over Twents Blokje Om

 1. 48 uur op pad met

  Mathias neemt je mee voor een Twents Blokje Om: ontdek de Stuwwalroute.

  geschreven door Mathias
 2. 48 uur op pad met

  Mathias neemt je mee voor een Twents Blokje Om: ontdek de Essenroute.

  geschreven door Mathias
 3. 48 uur op pad met

  Mathias neemt je mee voor een Twents Blokje Om: ontdek de Smokkelroute.

  geschreven door Mathias
 4. Route-tips

  Een Twents Blokje Om: 300 kilometer aan onmeunig veel wandelplezier.

  geschreven door Bertine
 5. Route-tips

  Twents Blokje Om: Smokkelroute op de grens

Twents Blokje Om op de kaart

Beleef het Twents Blokje Om

De routes van het Twents Blokje Om kun je op veel plekken in Noordoost-Twente oppakken. Waar jouw route begint en eindigt bepaal je zelf. De speciale wandelnetwerkkaart van het Twents Blokje Om kun je bestellen.