Natuur

Belevingsfietstochten Losser & Beuningen

Leestijd 4 minuten 2189 x bekeken

Er zijn twee belevingsfietsroutes met onderweg leuke kortingen bij lokale ondernemers waar je gebruik van kunt maken. De belevingsfietsroute De Lutte-Beuningen van 40 km laat je kennismaken met het buitengebied van De Lutte, Beuningen en Denekamp. En daarnaast is er de belevingsfietsroute De Lutte-Losser van 30 km die laat je het buitengebied van Losser en een stukje Duitsland ontdekken. Twee mooie routes waarmee je de Schatkamer van Twente kunt zien & beleven met allerlei speciale voordelen.

Belevingsfietstocht De Lutte-Losser

De fietsroute van circa 30 kilometer wordt gefietst op knooppunten. Onderweg kom je tal van weetjes en leuke tips tegen om even van de fiets af te stappen, op een terrasje gezellig te genieten, een bedrijf te leren kennen of je te laten informeren over bijvoorbeeld oude ambachten.

De start is bij de Tourist info De Lutte of in Losser. Je fietst onder andere door de natuurgebieden Boerskotten, Haagse Bos en Duivelshof. Al fietsend krijg je een indruk van wat het landschap van Twente aan natuurschoon, historie en vermaak te bieden heeft en kun je gebruik maken van kortingsbonnen op bijvoorbeeld koffie/thee, lunch, chocolade of diner, ijs, entreegelden, etc.

Er kan onderweg een stukje van de route worden afgeweken voor een bezoekje aan. o.a. het Arboretum Poortbulten en klompenmakerij Koop in De Lutte. In Losser is een bezoekje aan de Steenfabriek De Werklust mogelijk. De route voert verder langs de Martinustoren, het Bleekwachtershuisje, door het centrum van Losser en over Erve Kraesgenberg, een cultuurhistorisch park waar je de sfeer kunt proeven van een boerenerf rond de 17e eeuw.

Hierna wordt de grens even overgestoken voor een kort stukje in Duitsland en komen de fietsers weer in Nederland waar onder andere een bezoek kan worden gebracht aan IJsboerderij ’t Loaboerke en Boerderijwinkel De Veldmaat. Dus genoeg variatie!

Kortingsbonnen tijdens route:

Belevingsfietstocht De Lutte-Beuningen

Daarnaast is er de belevingsfietstocht De Lutte-Beuningen en omgeving. Deze route kan zowel in De Lutte als Beuningen gestart worden. Hier kun je onderweg op de fiets genieten van al het moois en lekkers dat de Schatkamer van Twente te bieden heeft? Al fietsend krijg je een indruk van wat het landschap van Twente aan natuurschoon, historie en vermaak te bieden heeft en kun je gebruik maken van kortingsbonnen op bijvoorbeeld koffie/thee, lunch of diner, ijs, entreegelden, etc.

Route

De route is circa 40 kilometer en fiets je op fietsknooppunten. Onderweg kom je tal van weetjes en leuke tips tegen om even van de fiets af te stappen, op een terrasje gezellig te genieten, een bedrijf te leren kennen of een landgoed of museum te bezoeken. Ook kan onderweg een activiteit worden gedaan, zoals midgetgolfen en natuurlijk kun je gewoon van de mooie en afwisselende Twentse natuur genieten.

Je fietst onder andere over de Hakenberg en door de mooie natuurgebieden het Roderveld, Landgoed Singraven en het Lutterzand.

De fietsroute laat je al toerend kennismaken met eetcafé Plexat, Fruitboerderij ’t Nije Eskes, Museum Natura Docet, Schaapskooi Stroothuizen en het Arboretum Poort Bulten. Natuurlijk kom je ook cultuur tegen, zoals de St. Plechelmuskerk, het Klöpkeshoes, een commiezenhut en het Jan Wesselinkshoes. Dus ook deze route biedt voldoende afwisseling!

Kortingsbonnen tijdens route:

 • 2e kopje koffie/thee gratis bij Eetcafé Plexat
 • € 0,50 korting op een potje jam van 't Nije Eskes naar keuze
 • € 1,-- korting op de entreeprijs van het park Singraven
 • 10% korting op lunchgerechten bij eetcafé De Zaak
 • 25% korting op de entreeprijs bij Natura Docet
 • € 0,50 korting op een consumptie naar keuze bij Schaapskooi Stroothuizen
 • 50% korting op de midgetgolf bij Restaurant Florilympha
 • € 0,50 korting op een tweede bolletje ijs bij IJssalon La Venezia

Verkrijgbaar

De routes kunnen worden afgehaald bij de Tourist info De Lutte, Beuningen & Losser. De prijs van de route € 4,00 inclusief diverse kortingsbonnen. Je ontvangt hierbij ook een klein presentje. Meer info: Tourist info De Lutte-Losser of tel. 0541-551160.

Ook is het mogelijk om de routes te bestellen in de webshop.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Losser

 1. Zien & Doen

  Wat te doen met Pasen?

  Geschreven door José
 2. Zien & Doen

  Tips bij regen

  Geschreven door José
 3. Op bezoek bij

  In gesprek met Simone Damhof van Natuurmonumenten

 4. Nieuws

  Toppunt van gastvrijheid in De Lutte

  Geschreven door Elke

Tip je vrienden

facebook twitter