Natuur

Nieuw: Lagafietsroute

Geschreven door

Elke

Leestijd 1 minuten 2403 x bekeken

Regelmatig is er bij de Tourist info vraag naar een route over het vernieuwde Lagapad. Voor de Tourist info reden om hiervoor een nieuwe route uit te geven. Bovendien is het dit jaar ook nog eens precies 20 jaar geleden dat de Landesgartenschau in Gronau en Losser werd gehouden. De Dinkel is het verbindend element tussen Losser en Gronau. Het Lagapad,

Het Lagapad, een prachtig fietspad, is in het kader van de LAGA aangelegd langs dit riviertje. Het maakt de verbinding tussen beide plaatsen zichtbaar.

Lagapad vernieuwd

De fietsroute gaat over het recent vernieuwde Lagapad en nodigt uit om een bezoek te brengen aan Gronau. Terug vervolg je de route over het “nieuwe” Smokkelpad. Langs de meanderende Dinkel fietsen is een prachtig en uniek stukje. Nederlandse en Duitse partijen werkten de afgelopen jaren samen om de Dinkel tussen Gronau en Losser, over een lengte van 4 kilometer, opnieuw in te richten. De rivier mag weer meanderen en er is ruimte gegeven aan water, natuur en de recreatiemogelijkheden in het gebied.

Lagapad
Lagapad

Route

Deze route gaat verder langs de bekende “schatten” zoals Erve Kraesgenberg, de Martinustoren, Dorpsbleek, Gerardus Majella park & Oelemars. De afstand van de route is 37 km. Met de route breng je een bezoek aan Losser, Glane, Overdinkel, Gronau en De Lutte.

Verkrijgbaar

De nieuwe route is voor €2,00 verkrijgbaar bij de Tourist info in De Lutte en Losser. De route is zowel in Losser als De Lutte te starten of bestel de route in de webshop.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Elke

Meer verhalen uit Losser

 1. Zien & Doen

  Tips voor de zomervakantie

  Geschreven door José
 2. Zien & Doen

  Prachtige score voor fietsgemeente Losser

  Geschreven door José
 3. Doe-tips

  Vijf leuke kinderroutes om de natuur te ontdekken, plezier gegarandeerd!

 4. Nieuws

  Nieuwe locatie Tourist info Losser

Tip je vrienden

facebook twitter