Natuur

Tip! De Rhododendronlaan in De Lutte

Geschreven door

Bianca

Leestijd 2 minuten 2594 x bekeken

De Rhododendronlaan begint weer te bloeien. Dit is de mooiste tijd om door deze laan te wandelen of te fietsen. Ontdek dit prachtige stukje in de gemeente Losser.

Rhododendronlaan

Een van onze parels in de Schatkamer van Twente is de Rhododendronlaan op het landgoed Scholtenhaer, een unieke laan in De Lutte. Via smalle poortjes kun je deze laan (ook met de fiets) betreden, die op zijn mooist is van april t/m juni. Dan staan normaal gesproken de meeste rhododendrons gemiddeld 4 weken lang in bloei; een lust voor het oog! Je staat versteld van de kleurrijke bloemenpracht in de kleuren wit, rood en paars. Er komt geen eind aan het pad met de rhododendrons van wel 2½ meter hoog. Het stikt er ook van de hommels en bijen.

De naam Rhododendron komt uit de Oud-Griekse taal. Het woord ‘Rhodos’ betekend roos, terwijl ‘Dendron’ vertaalt naar boom. De naam betekent dus letterlijk rozenboom.

Rhododendronlaan
Rhododendronlaan

Schotse Hooglanders

De laan heeft verschillende mooie doorkijkjes. Ongeveer in het midden van de laan is een stal en een weide waar Schotse Hooglanders, een roodbruin runderras, staan te grazen. Het zijn imponerende dieren met lange haren, grote hoorns en lange wimpers. Je kunt ze echter zelden in de ogen kijken door hun woeste jaren 60-kapsel! Met wat geluk zijn er kalfjes te spotten.
Hier staat ook een klein uitkijktorentje, begroeid met clematis. Leuk om te beklimmen en van om van bovenaf 'drone'-foto’s te maken.

Scholtenhaer - Rhododendronlaan
Scholtenhaer - Rhododendronlaan

Schotse Hooglander
Schotse Hooglander

Schotse Hooglanders
Schotse Hooglanders

Fietsroute

Bij de Tourist info is de Rhododendron fietsroute verkrijgbaar van 25 kilometer. Hier krijg je zeker rhododendrons te zien in de Rhododendronlaan, rondom de villa op het Hakenberg en in het Arboretum Poort Bulten in De Lutte. Dat is tijdens het bloeiseizoen dus dubbel genieten.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Bianca

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Recreatiekrant Twente is weer uit!

 2. Zien & Doen

  Tips voor Hemelvaartsdag

 3. BLOG WANDELING LUTTERSE BERGEN

  Geschreven door Els
 4. Zien & Doen

  Vergezichten en uitkijkpunten in de Schatkamer van Twente

  Geschreven door José

Tip je vrienden

facebook twitter