Kids

Wandelen met kinderen, korte routes anders dan anders…

Geschreven door

Elke

Leestijd 5 minuten 2711 x bekeken

De gemeente Losser kent ontzettend veel leuke plekken om te wandelen met kinderen. Zodra het weer het een beetje toelaat gaan we dan ook naar buiten. Onderweg zijn er genoeg bomen om in te klimmen en er zijn altijd wel takken, dennenappels en andere voorwerpen voorhanden om te gebruiken bij spelletjes in de natuur.

Regelmatig gaan wij op pad in de Schatkamer van Twente om korte routes te wandelen met de kids. Meestal kiezen we een route uit tussen de 2,5 en 4,5 km.

We gaan veel gaan wandelen om lekker buiten te zijn. Naast de speciale kinderroutes (met opdrachten) die er zijn zoals de tocht van OERRR, Elfje Dagerraad, gezinswandeling Boerskotten en de bekende mooie natuurgebieden zoals het Lutterzand en Arboretum Poort Bulten zijn er ook diverse andere prachtige natuurgebieden die het ontdekken waard zijn.

We delen een aantal tips van ons met korte wandelroutes die leuk zijn om met kinderen te wandelen en geschikt voor kinderwagen en loopfietsjes.

Wandelingen met loopfietsjes/kinderwagen
Wandelingen met loopfietsjes/kinderwagen
Veel wandelplezier en we zijn benieuwd wat jullie vinden van deze prachtige en soms wat minder bekende plekjes.

Vijf leuke wandelgebieden voor kinderen, loopfietjes en buggy’s in de gemeente Losser.

Rondje Beuningen

Vanaf het centrum wandelen we via de Oude Dijk richting de Dinkel. We volgen de paaltjes van de Paarse route ca. 3 km en wandelen een kort rondje langs de Dinkel en door het weiland. Als eerste zien we een xylofoon waar de jongens een deuntje opspelen (behorend bij het Natuurleerpad) en daarna klimmen we op een vlonder voor een mooi uitzicht op de Dinkel. Hoogtepunt van het ommetje is de indrukwekkende Mauritsbrug.

Na ca. 1.5 km wandelen komen we op de plek waar prins Maurits in de tachtigjarige oorlog met zijn leger de Dinkel overstak. Daar zien we een heus kanon tegen, leuk om dit met de kinderen te bekijken en het verhaal op het bijbehorende informatiebord te lezen, even verderop zien we een insectenkast en een heerlijke picknickplek aan de Dinkel waar we regelmatig een broodje eten.

Mauritsbrug
Mauritsbrug
Het korte ommetje van ca. 3 km is leuk te combineren met een bezoek aan restaurant Sterrebos een kindvriendelijke horecagelegenheid en hier is ook een kleine speeltuin bij. Maak onderweg ook nog even een stop bij Zorgboerderij Sleiderink hier kun je je eigen melk tappen en sinds kort hebben ze hier ook ijsjes van de IJskuip. Een hele beleving voor de kids.

Gerardus Majella Park in Overdinkel

Niet bij iedereen bekend, maar zeker de moeite om een bezoekje aan te brengen. Parkeren kan voor het park bij de kerk. Je kunt hier een leuk ommetje maken. Er zijn veel hoge bomen in het park, als je even stil blijft staan en omhoog kijkt zie je vast een eekhoorn hoog in de boom. Achterin het park is een labyrint, voor de kinderen is dit een soort van doolhof en een beetje spannend om de uitgang weer te vinden. Ook is er in het park van alles te zien en beleven zoals een podium waar in december een prachtige kersstal staat, de Kiekschuur met het Afrikaans houtsnijwerk en de vele kunstwerken vinden ze ook interessant om te bekijken. In het voorjaar staan hier de rhododendrons prachtig in bloei. Meer informatie over het Gerardus Majella park.

Houtsnijwerk in het park
Houtsnijwerk in het park

Natuur Landgoed de Wilmersberg in De Lutte

Een vriendelijk glooiend landschap rondom Landgoedhotel de Wilmersberg Parkeren doen we bij de parkeerplaats van landgoed de Wilmersberg. Hier wandel je zo naar beneden en sla je daarna linksaf om rustig door het bos te wandelen. Verspreid over het landgoed staan veel bijzondere boomsoorten. Veel bomen zijn op naam gebracht en voorzien van een bordje. Al wandelend over de paden kom je langs weilanden met bloemrijke hooilanden en drinkpoelen voor vee. Je kunt hier heerlijk rustig wandelen.

Iets verderop aan de Rhodendronlaan is een boomhut en hier kijk je prachtig weg. Leuk om met de kinderen in te klimmen. Hier is ook een kapschuur waar Schotse hooglanders grazen een prachtig plekje voor een pauze. Tip na deze wandeling kun je een bezoekje brengen aan het iets verderop gelegen Pannenkoekhoes de Stroper.

Uitzicht Rhododendronlaan
Uitzicht Rhododendronlaan

Rondje Kerkebos in De Lutte

Een pareltje achter de Plechelmuskerk in De Lutte dat is het Kerkebos. De auto parkeer je bij Erve Boerrigter of midden in het centrum. Via het kloosterpad wandel je het bos in. Onderweg is er de Jozefkapel waar je een kaarsje kan aansteken en er is een hoge vlonder om op te klimmen waar je een prachtig weids uitzicht hebt. In het bos staan diverse picknickbanken voor een pauze. Al met al wandel je een rondje van zo’n 2 km. Daarna een ijsje halen bij de ijssalon of iets lekkers bij één van de andere horecagelegenheden. Ook is het leuk om de Lourdesgrot en het standbeeld van de Hellehond nog even te bekijken. Wil je een route bestel dan rondje Kerkebos van 2,7 km.

Landgoed Snippert in Losser

Voor deze route parkeren we de auto op de parkeerplaats bij de boerderij van de Judithhoeve. Hier start ook gelijk de bewegwijzerde route. We steken de weg over en zijn in het bos. De groene route die wij wandelen is 3,7 km. De route gaat door een afwisselend landschap langs een heideveld over smalle paadjes en soms liggen er zelfs boomstammen op de route waar je overheen kunt klimmen. Ook in het bos zijn er bomen waar je in kunt klimmen of gewoon lekker slootje springen. Onderweg heb je pauzeplekken op prachtige locaties en in het voorjaar staan de rhododendrons prachtig in bloei. Meer informatie over Landgoed Snippert. Meer informatie over dit natuurgebied van Natuurmonumenten Twente.

Landgoed Snippert
Landgoed Snippert

Wandelnetwerkkaart

Wist je dat er op de wandelnetwerkkaart ook diverse korte routes staan en hierop wordt aangegeven of een route buggyproof is. De wandelnetwerkaart voor Noordoost-Twente kun je hier bestellen.

Kinderschatkaart

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke kinderactiviteiten en routes, ook is de kinderschatkaart Noordoost-Twente een aanrader voor inspiratie om lekker op pad te gaan. Deze kaart kun je ophalen bij de Tourist info's in Noordoost-Twente.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Elke

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Nieuwe locatie Tourist info Losser

 2. Zien & Doen

  Hup Holland Hup EK voetbal 2024

  Geschreven door José
 3. Nieuws

  Instagram hotspots wandelroutes rondom de Tankenberg met trotse Lossernaar Jan Riesewijk

  Geschreven door Bianca
 4. Nieuws

  Recreatiekrant Twente is weer uit!

Tip je vrienden

facebook twitter