Dit jaar vinden de Special Olympics Nationale Spelen in Twente plaats op vrijdag 10 juni tot en met zondag 12 juni 2022. In de 14 Twentse gemeentes worden 25 sporttoernooien georganiseerd. Maar liefst 3000 enthousiaste G-sporters staan klaar! Sporthal De Fakkel in Losser wordt het landelijke epicentrum voor tafeltennis tijdens de spelen.
De Special Olympics

De Special Olympics Nationale Spelen maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen, die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. De Special Olympics Nationale Spelen vinden in Twente plaats van 10 tot en met 12 juni 2022. Met maar liefst 25 sporttoernooien in 14 Twentse gemeenten gaan meer dan 3.000 atleten en begeleiders afreizen naar Twente.

Meer over de Special Olympics Nationale Spelen

Kippenvel: Special Olympics vlag in handen van Twente

Twente is klaar om de Special Olympics Nationale Spelen in 2022 te organiseren. Maanden is er naar dit moment toegewerkt, verbindingen gelegd en diverse samenwerkingen opgezet om straks blijvend impact te maken. Tijdens de sluitingsceremonie in Den Haag werd de Special Olympics vlag officieel aan de ambassadeur en atleet Maartje Ellenkamp overgedragen.

We kijken uit naar alle sporters die in Twente het podium gaan pakken. #WeAreSpecial #SpecialOlympicsNationaleSpelenTwente2022

Losser: Speelstad Tafeltennis

Hier op An! in Sporthal De Fakkel:
Sporthal de Fakkel is een begrip in de gemeente Losser. Het onlangs opgeleverde sportcomplex wordt door veel sportverenigingen gebruikt, maar is ook de plek waar het jaarlijkse Sterrengala plaatsvindt. In juni 2022 kan er fanatiek worden gesmasht tijdens het tafeltennistoernooi, dat door oud leden van Smash en lokale partijen wordt georganiseerd.

Lees er meer over

Ambassadeur Losser: Antoine Dekker

Antoine zit zij de G-groep van atletiekvereniging Iphitos en gaat de 1500m hardlopen op de Special Olympics.

"Ik ben Antoine Dekker. Ik ben 24 jaar en ik kom uit Losser. Ik werk bij Spar Aveleijn en ik doe vrijwilligerswerk bij de Atletiekvereniging. Hier sta ik met plezier achter de bar.↵ Ik sport 3 keer in de week. Ik zit op hardlopen en voetbal en ik train voor de halve marathon in Enschede. In april ga ik voor het eerst de 21 kilometer lopen. Mijn hobby’s zijn gamen en muziek. Af en toe kom ik op radio 5 en dat vind ik heel leuk."

Ambassadeur Losser: Roy Huttenhuis

Roy zit zij de G-groep van atletiekvereniging Iphitos en gaat de 1500m hardlopen op de Special Olympics.

"Mijn naam is Roy Huttenhuis op Bevers en ik ben 36 jaar. Ik heb mijn eigen appartementje in Losser. Ook werk ik in dit gezellige dorp bij de lokale voetbalvereniging. Hier onderhoud ik het sportcomplex.↵ Mijn favoriete sport is hardlopen. Zes jaar geleden ben ik hiermee begonnen bij hardloopverenging Iphitos. Momenteel heb ik mij opgewerkt naar groep 2 waar ik erg trots op ben!↵ Naast hardlopen heb ik ook nog andere hobby’s: zoals vissen, gamen en volg ik alle wedstrijden van mijn favoriete club FC Twente!"