Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari is het weer carnaval. Tijd voor een feestje! Wij hebben alle optochten en feesten voor je op een rij gezet.

Vrijdag 24 januari
Tutdeuzengala bij Grand Café Smit in Losser. Het Tutdeuzengala is een damesgala met een avondvullend verrassend programma in het teken van carnaval, waarin ze opzoek gaan naar de Miss Tutdeus van Losser, maar ook Duo Tutdeuzen en groeps Tutdeuzen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Bruna, Hotel Smit, Primera en Café Zalencentrum de Vereeniging. Om het Tutdeuzen gala compleet te maken, is er bij Restaurant de Oude Apotheek een Tutdeuzenmenu samengesteld voor €10,- per Tutdeus.

Woensdag 29 januari
't Daore Blaag'n bal bij Eetcafé 't Raedthuys in Losser. Het is van 14:00 tot 17:00 uur en toegankelijk voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar. Met de spectaculaire opkomst van de jonkheer en jonkvrouw en diverse coole optredens van Zumba kids, Lynn Bijkerk en Clown Carlo. Een kaartje kost €3,50 per persoon (all-in) en is te koop bij binnenkomst. Het is carnaval, dus vergeet je niet te verkleden!

Zaterdag 9 februari
Elk jaar is er natuurlijk weer het Sterrengala. In verband met werkzaamheden aan de vertrouwde plek "Sporthal de Fakkel", is het Sterrengala dit jaar in de Burgerhalle in Gronau. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera Marcel in Losser. Er is tevens een pendelbus beschikbaar om je naar en van het gala te brengen/halen.

Donderdag 13 februari
De jaarlijkse carnavalsoptocht van de basisscholen Pax Christi en het Kompas, kindcentrum Ocarina en de jonge moedersgroep Overdinkel. De optocht begint om 13:15 uur bij de Pax Christi. Ter hoogte van het Trefhuus voegen ook de kinderen van het Kompas zich bij de optocht. De stoet gaat via de Hoofdstraat, Dr. Ariensstraaat, Spinnersweg, Pastoor van Laakstraat en weer terug naar de Hoofdstraat.
Deze kinderoptocht is een week eerder i.v.m. de krokusvakantie.

Vrijdag 14 februari
De carnavalsoptocht van carnavalsvereniging de Opkikkers bij De Losserhof in Losser. Het dorp LosserHof wordt omgetoverd in het Opkikkerdorp, tuinen zullen mooi versierd zijn net als het overige dorp. Om klokslag 14:11 uur zal de optocht starten en rond 15:00 uur begint het feest in het Ontmoetingscentrum van de LosserHof.

Zondag 16 februari
Seniorencarnaval bij Dijk 59. Meer info volgt nog.

Vrijdag 21 februari
Voor Beuningen is het carnaval uitgegroeid tot een groot spektakel voor jong en oud, met het accent op jong, want de kinderen zijn altijd centraal gebleven. Ieder jaar wordt er een hoogheden duo gekozen die je voorbij ziet komen in de prinsenwagen die eruit ziet als een grote bierton.

In de tent op het Raadhuisplein in Losser is de 0.0 carnavalsparty. Het is van 19:00 tot 00:30 uur en is voor 12 tot en met 17 jarigen. Er zijn optredens van onder andere Snelle en Bende van Ellende Een kaartje kost €5,00 en is hier te koop.

In Zalencentrum de Vereeniging is er een happy fris party. Het is van 18:30 tot 20:30 en is voor 6 tot en met 14 jarigen. Het thema van dit jaar is flower power en het best verkleedde kind wint een prijs! Kaarten zijn aan de deur te koop en kosten €3,00 incl. een drankje en wat lekkers.

Zaterdag 22 februari
De Grote Losserse Carnavalsoptocht begint om 13:45 uur op de hoek van de Markeweg/Muchteweg. De optocht zal vervolgens deze route rijden:
Muchteweg – Raadhuisplein (hier sluit de Prinsenwagen als laatste aan in de optocht en stappende Hoogheden van de aangesloten verenigingen op hun wagen) – St. Maartenstraat – Bern. Leurinkstraat – Gronausestraat – Oldenzaalsestraat – Tulpstraat – Lutterstraat – Hannekerveldweg – Molenstraat – Sportlaan – Bern. Leurinkstraat – Brinkstraat.

In de tent op het Raadhuisplein in Losser is de Grote Carnavalsparty van 16:00 tot 01:00 uur. Er zijn optredens van onder andere DJ Benn, Loudar! en Sander Scheperman. De tent is toegankelijk voor iedereen die 16 jaar of ouder is. Een kaartje kost €12,50 en is hier te koop.

Op het Martinusplein in Losser is ook een grote carnavalsparty vanaf 16:00 uur. Er is vrije entree voor iedereen die 21 jaar of ouder is. Hier komt een optreden van de Dikdakkers.

Zondag 23 februari
In de grote tent op het Raadhuisplein in Losser is het JKL Jongerenbal van 19:00 tot 01:00 uur. Er op optredens van onder andere Paul Elstak, DJ Jeronimo en Noice Cartel. De tent is toegankelijk voor iedereen die 14 jaar of ouder is. Een kaartje kost €10,00 en is hier te koop.

Opperbokk'n 2020 bij Eetcafé 't Raedthuys. Een carnavaleske avond met Live-band/Skoemzoegers/echte topartiesten die hun sporen in het carnaval hebben verdiend. Kaarten kosten €10,00 en zijn uitsluitend verkrijgbaar via leden van RCV de Skoemzoegers.

Maandag 24 februari
De carnavalsoptocht van De Lutte begint om 14:00 uur. Een bonte, maar vooral jeugdige stoet zal door de straten van het dorp trekken in de kleine maar fijne carnavalsoptocht van De Lutte. Aansluitend kan je terecht bij vrijwel alle café's in het centrum van De Lutte om het feestje voort te zetten.

In de grote tent op het Raadhuisplein in Losser is de Rosenmontagsparty van 19:00 tot 01:00 uur. Er zijn optredens van onder andere Die Zwei Brüder en Zillertaler Edelweiss Trio. De tent is toegankelijk voor iedereen die 21 jaar of ouder is. Een kaartje kost €12,50 en is hier te koop.

Dinsdag 25 februari
De Jeugdoptocht van Losser begint om 14:00 uur vanaf de jeugdresidentie, clubhuis “De Muchte. Inschrijving aan de kinderoptocht kan vanaf 13.00 uur bij clubhuis “De Muchte”. Er zal een jury langs de wagens lopen om te bekijken wie er de origineelste en mooiste wagens van dit jaar hebben gebouwd. Er is voor iedereen een prijs!

In de grote tent op het Raadhuisplein in Losser is de Kindercarnavalsparty van 13:00 tot 21:00 uur. Er zijn optredens van onder andere Høken met de Heinoos en en DJ Arnoud. Er is vrije entree voor alle leeftijden.

Tip je vrienden

facebook twitter