Nieuws

29 juli Boerenmarkt Folkore in Losser

Geschreven door

Bianca

Leestijd 2 minuten 633 x bekeken

Losser meets folklore! Ontdek de betovering en mooie traditie van de vijf folkloristische dansgroepen die optreden tijdens de maandelijkse streekproductenmarkt op 29 juli in het centrum van Losser. Dit veelbelovende evenement brengt een rijke verscheidenheid aan traditionele dans in klederdracht, ambachten en heerlijke lokale producten samen: een unieke culturele, culinaire en muzikale ervaring die je niet wilt missen.

De böggelfiets is het boegbeeld van onze eigen Böggelrieders en -Daansers. Dit paradepaardje is dan ook het middelpunt tijdens de Twentse zang & dans van de gastheer voor de folkloristische groepen elders uit Nederland. De Noord-Hollandse Schermerdansers, Aald Hielpen uit Hindeloopen, Folkloristische Vereeniging uit Markelo en ’t Aol’ Volk uit Emmen zetten hun beste beentje voor. Misschien gaan we samen dansen?

Böggelrieders en -Daansers
Böggelrieders en -Daansers

Oude ambachten

Genieten, dat wordt het! De bezoekers worden naast zang en dans ook rijkelijk getrakteerd op een tal van oude ambachten uit de rijke geschiedenis van weleer. Wist je dat men vroeger sprak over ‘touwen slaan’ als er touwen werden gemaakt en het is weliswaar nog geen oud & nieuw, maar heerlijke kniepertjes of knieperkes smaken in alle seizoenen. Verder zijn er demonstraties kaarsen maken en hout draaien en is er Fries aardeschilderwerk te bewonderen. Een unieke kans om te zien hoe traditionele ambachten tot leven komen en om meer te weten te komen over de vaardigheden en technieken die in het verleden werden gebruikt.

Lokale producten

En dan is er nog de maandelijkse streekproductenmarkt: dé gelegenheid om lekker te genieten van een breed scala aan lokale producten, variërend van verse groenten en fruit tot ambachtelijk brood, kaas, vleeswaren, honing en nog veel meer. Kom ontdekken en proeven van al het mooie lokaals wat Losser te bieden heeft. Waar? In het altijd gezellige centrum van Losser op zaterdag 29 juli van 10 – 16 uur. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom

Kijk voor meer informatie: Boerenmarkt Losser

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Bianca

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Nieuwe locatie Tourist info Losser

 2. Zien & Doen

  Hup Holland Hup EK voetbal 2024

  Geschreven door José
 3. Nieuws

  Instagram hotspots wandelroutes rondom de Tankenberg met trotse Lossernaar Jan Riesewijk

  Geschreven door Bianca
 4. Nieuws

  Recreatiekrant Twente is weer uit!

Tip je vrienden

facebook twitter