Muziekkoepel Overdinkel

De muziekkoepel in Overdinkel is een uniek gebouw in de gemeente Losser, maar ook in de regio. Waren er vijftig jaar geleden nog vele koepels te bewonderen, onder andere in Twente, tegenwoordig zijn ze schaars geworden. Het beheer en het onderhoud van de muziekkoepel (anno 1953) is in handen van de ‘Stichting Muziekkoepel Overdinkel’

Muziekkoepel

De Muziekkoepel in Overdinkel is een historische muziektent in Overdinkel.De muziekkoepel is een iconisch monument dat vaak wordt gebruikt voor openbare concerten, evenementen en optredens. Het is een ontmoetingsplaats voor de lokale gemeenschap en trekt ook bezoekers van buiten de stad aan. Met zijn charmante architectuur en sfeer draagt de muziekkoepel bij aan de culturele identiteit en het gemeenschapsleven van Overdinkel. Waren er vijftig jaar geleden nog vele koepels te bewonderen, onder andere in Twente, tegenwoordig zijn ze schaars geworden.

Stichting Muziekkoepel Overdinkel

Het beheer en het onderhoud van de muziekkoepel (anno 1953) is in handen van de ‘Stichting Muziekkoepel Overdinkel’. Eèn van de doelstellingen van deze Stichting is behouden van dit unieke houten bouwwerk voor de toekomst en voor de dorpsgemeenschap. Verder verzorgt een team van vrijwilligers elk jaar weer vele optredens. Koren, muziekverenigingen, orkesten en (Big)bands geven elk zomerseizoen weer concerten op één van de mooiste plekjes van Overdinkel. Iedereen is van harte welkom!De koepel staat op de hoek van de Spinnersweg met de ds. Pasmastraat.

Geschiedenis van de Koepel

Of bekijk de website www.muziekkoepeloverdinkel.nl

contactinformatie

 

Pasmastraat 11
Overdinkel

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Drempelvrij
  • Rolstoeltoegankelijk

Tip je vrienden

facebook twitter