Geologiemuseum Losser

Stichting Staringmonument geeft een beeld van de geologie van de gemeente Losser en de verschillende geologische ontsluitingen en de daar gevonden fossielen.

Geologie

In geologisch opzicht is de gemeente Losser bijzonder omdat het één van de weinige plekken in Nederland is waar vast gesteente zo dicht aan de oppervlakte ligt en ook goed ontsloten is. Op verschillende plekken in Losser komen afzettingen uit het Onderkrijt, Tertiair en Pleistoceen aan de oppervlakte.

Over Stichting Staringmonument

Om de Staringgroeve in stand te houden is Stichting Staringmonument opgericht. De stichting heeft ten doel de instandhouding en bevordering van de wetenschappelijke waarde van het Staringmonument te Losser.
Tevens heeft de Stichting de verantwoordelijkheid over de collectie fossielen en andere geologische vondsten uit de groeve en de daar bij behorende documentatie.

Het museum

De Stichting Staringmonument is eigenaar van het Hengelhoes aan de Roberinkstraat te Losser geworden. Hier bevindt zich het geologiemuseum.

Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan om een eigen onderkomen te hebben voor haar verzameling vondsten uit de inmiddels vijftig jaar oude Staringgroeve in de wijk Hoge Es.

Een "steengoed" museum gericht op fossielen en onlosmakelijk verbonden met de Staringgroeve.

Elke woensdagmorgen en elke laatste zaterdag van de maand (tegelijk met de boerenmarkt, maar dan van 12:00 tot 16:00 uur) is het museum geopend. Op die zaterdagen tijdens de boerenmarkt is er een stenen- en fossielenspreekuur.

Website

Kijk voor meer informatie op de website geologiemuseumlosser.nl

Via het contactformulier op de website kan je een bezoek aan het museum en de groeve boeken.

Of bekijk de website www.geologiemuseumlosser.nl/

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 09:00 - 12:00
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag 12:00 - 16:00
zondag gesloten

Alleen de laatste zaterdag van de maand. (Tegelijk met de Boerenmarkt, maar dan wel vanaf 12 uur)


contactinformatie

voorzieningen

Type
  • Archeologie & historie
  • Natuurhistorie

Tip je vrienden

facebook twitter