Gerardus Majella Park

Gerardus Majella, in 1726 geboren als zoon van een Italiaanse kleermaker werd bekend om zijn liefdadigheidswerk. Tijdens zijn leven had hij visioenen en er staan veel genezingen op zijn naam. Hij is in 1755 in Napels overleden.

Rustpunt

Achter de Gerardus Majellakerk in Overdinkel ligt een prachtig park. De paden vormen het model van een vis: de ichtus. Het park nodigt uit tot een wandeling en bezinning. Het park wil door het jaar heen een rustpunt zijn met een spirituele beleving in symbolen en moderne kunstwerken. Een brug tussen de natuur en de mens die daarin leeft. Het park wil een spirituele brug slaan tussen het verre verleden, tussen het “vroeger” toen het park op de heidegrond werd aangelegd en de moderne mens nu. Tussen alle gezindten, tussen mensen op zoek. Tevens wil het park meerdere passende mogelijkheden bieden op cultureel gebied.

Wat is er te zien

Dit park is vernieuwd en aangepast; de Gerarduskoepel met heidezaal, Wunnerskapel, de engekapel, de Kiekschuur met het Afrikaans houtsnijwerk (aangeboden door het aartsbisdom), het labyrint volgens Chartre met Zenit-koepel en waterbron, het kunstwerk folssielen en de gerenoveerde Roerinkpoort en Welpelopoort. Een park waar 'normen en waarden' gevisualiseerd worden en een gezicht krijgen.

Een groot grasveld voor de Gerarduskoepel in het midden van het park wordt ook voor andere doeleinden opengesteld. Zo kan het park een rol spelen bij allerlei activiteiten in de (dorps)gemeenschap. Een park met regionale uitstraling en allure, waar jaarlijks al meer dan 100 jaar de Gerardus Processie wordt gehouden op de eerste zondag op of na 16 oktober.Deze jaarlijkse processie wordt georganiseerd door het Gerardus Comité.

Heideploeg

De renovatie van het park en het onderhoud wordt verzorgd door een grote groep vrijwilligers, de zogenaamde heideploeg. Zij hebben een steen aangeboden die op 5 oktober is onthuld. Op de steen staat: Het Gerardus Majellapark met al zijn delen, kwam tot stand door velen. De heideploeg kan bouwen op eigen specialismen zoals bouwwerkzaamheden, schilderwerk, renovatie, kunstwerken, groenspecialisatie, leden en sponsorwerving. Deze groep mensen organiseren ook eigen evenementen zoals het Midwinterlicht in de adventstijd en de kruisweg op goede vrijdag.

Laga 2003

Dit park maakt deel uit van LAGA 2003; een regionaal project (vergelijk het met de Floriade) dat zich uitstrekt tot in Duitsland (Gronau) met diverse markeringspunten. Naast bezienswaardigheden in de regio is dit een van de 'religieuze' plekken die je met de fiets of met de auto kan aandoen.

Uitgebreide info over het Gerardus Majellapark en hun gebruiken.

Routes

Met de grensoverschrijdende fietsroute Overdinkel–Drielandsee van 38 km fiets je door het park. Deze fietsroute kun je bestellen.

Vanaf het Trefhuus starten er routes van het wandelnetwerk, deze laten je ook kennismaken met het Gerardus Majella Park.

Praktische info

  • Parkeren is mogelijk voor het park of bij de kerk.
  • Het park is vrij toegankelijk van zonsopgang tot - zonsondergang.
  • Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.
Of bekijk de website www.mariavlucht.nl/

Openingstijden

maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 09:00 - 18:00
zondag 09:00 - 18:00

Van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk.


contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Assistentiehonden toegestaan
  • Rolstoeltoegankelijk

Tip je vrienden

facebook twitter