Oerboerderij Erve Middelkamp

Erve Middelkamp is een typisch Twents boerderijcomplex. Textielbaron H.J. Ten Cate bracht de hooischuur in 1970 van Erve Mittendorf in Fleringen naar Erve Middelkamp in De Lutte.

Inmiddels is het een groepsaccommodatie met overnachtingsmogelijkheid voor 22 personen.

De schuur heeft een houten gebintconstructie en een open doorrit. In de gebinten zitten telmerken. Deze ingekerfde cijfers waren een hulpmiddel om de onderdelen van de constructie op de juiste wijze in elkaar te zetten. De fundering bestaat uit zwerfkeien en de vloer is van Bentheimer zandsteen. De wanden zijn deels van hout, deels van leem met daarboven kenmerkend vlechtwerk met strokruizen.

Pen-gatverbinding

Het gebeurde in Twente wel vaker dat schuren van het ene naar het andere erf verhuisden. Vooral de houten schuren zijn vrij eenvoudig verplaatsbaar: je kunt ze goed demonteren door de uitneembare pen-gatverbindingen, en dan later elders weer opbouwen.

Erve Middelkamp

Het erf bestaat uit een oude varkensschuur, een kippenhok, 2 kapschuren, de Oerboerderij en de hooischuur. In de oude varkensschuur bevindt zich het kantoor van natuurmonumenten.

De Oerboerderij

De Oerboerderij wordt geëxploiteerd door Droste’s. Het is een groeps-accommodatie met overnachtingsmogelijkheid voor 22 personen. De Oerboerderij van Drostes ligt op een magische plek bij De Lutte en is geschikt voor grotere groepen. Dus ideaal voor vrienden, familie of collega’s. De Oerboerderij is in zijn geheel te huur voor privé-groepen en zakelijke bijeenkomsten. De boerderij heeft 8 tweepersoonskamers en 6 eenpersoonskamers.

Het is een stoere plek geworden waar je terug kunt naar de essentie en je vooral jezelf kunt zijn. Alle opsmuk is weggelaten maar het is wel helemaal van deze tijd. Het is helemaal ingericht voor “samen”. Samen eten en samen praten rond het vuur. Bijzonder geschikt voor inspiratiesessies en thema-sessie waarbij men juist niet voor een 5 sterren omgeving gaat. Meer info en boeken: www.drostes.nl

De Hooischuur

De Hooischuur is een oude schuur met beneden informatie voor wandelaars, een toilet en koffieautomaat. Boven in de hooischuur bevindt zich een glazen ruimte die onder de nok van het dak zweeft, die gehuurd kan worden als vergaderlocatie of inspiratieruimte. Een belevenis op zich! Deze ruimte is geschikt voor maximaal 14 personen. Meer info en tarieven zijn te vinden op:
Natuurmonumenten

Of bekijk de website www.drostes.nl/

contactinformatie

 

Bentheimerstraat 15 A
7587 ND De Lutte

06-10140856

Tip je vrienden

facebook twitter