Landgoed het Meuleman

Landgoed het Meuleman, eigendom van de Twentse textielfamilie Scholten bestaat uit meer dan 300 hectare bossen, cultuurgrond en heidevelden.

Door het landgoed slingert het riviertje de Dinkel; bejubeld in het Twentse volkslied. Een groot gedeelte van het landgoed is opengesteld. Alleen de kwetsbare gebieden kennen geen vrije toegang. Het natuurgebied grenst aan het Lutterzand.

Houtproductie

De houtproductie levert een duurzame bijdrage aan de financiƫle middelen voor het beheer van het bos. Het beheer is gericht op het voortbrengen van kwalitatief goede bomen. Dit wil zeggen rechte, dikke en takvrije bomen, die bij verkoop kwalitatief hoogwaardig zaaghout opleveren.

Routes

De wandelroute Meuleman vanaf de Tourist info Beuningen laat je kennismaken met dit gebied. De route is 8 km en gaat ook een stukje langs de Dinkel.

De routes van het wandelnetwerk startpunt Meuleman beginnen bij restaurant Florilympha. Er zijn drie routes die hier beginnen.

Praktische info

Bij het landgoed is een kleine parkeerplaats aan de kant van de Holtweg, er zijn circa drie parkeerplaatsen. Vanuit daar kun je al lopend (ca. 400 meter) het Jan Wesselinkhoes bekijken.

Of bekijk de website www.landgoedhetmeuleman.nl

contactinformatie

 

Holtweg
Beuningen

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Assistentiehonden toegestaan

Tip je vrienden

facebook twitter