Landgoed het Meuleman

Landgoed het Meuleman, eigendom van de Twentse textielfamilie Scholten bestaat uit meer dan 300 hectare bossen, cultuurgrond en heidevelden. Het ligt er bij zoals de natuur bepaald heeft. Langs de Greune Stet, door het Lutterzand met zijn prachtige zandverstuivingen.

Door het landgoed slingert het riviertje de Dinkel; bejubeld in het Twentse volkslied. Een groot gedeelte van het landgoed is opengesteld. Alleen de kwetsbare gebieden kennen geen vrije toegang. Het natuurgebied grenst aan het Lutterzand.

Houtproductie

De houtproductie levert een duurzame bijdrage aan de financiƫle middelen voor het beheer van het bos. Het beheer is gericht op het voortbrengen van kwalitatief goede bomen. Dit wil zeggen rechte, dikke en takvrije bomen, die bij verkoop kwalitatief hoogwaardig zaaghout opleveren.

Klimaatbestendig bos

Op verschillende plekken in het bos nemen ze maatregelen om het bos gezonder, veerkrachtiger, en toekomstbestendiger te maken! Bijvoorbeeld door extra bos aan te planten en door bos om te vormen naar een meer gemengd bos. In het bos staan bordjes met QR-codes en links naar uitleg over de verschillende maatregelen per plek. Door het nemen van slimme maatregelen legt het bos meer Co2 vast en is het beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Routes

De wandelroute Meuleman vanaf de Tourist info Beuningen laat je kennismaken met dit gebied. De route is 8 km en gaat ook een stukje langs de Dinkel.

De routes van het wandelnetwerk startpunt Meuleman beginnen bij restaurant Florilympha. Er zijn drie routes die hier beginnen.

Praktische info

Bij het landgoed is een kleine parkeerplaats aan de kant van de Holtweg, er zijn circa drie parkeerplaatsen. Vanuit daar kun je al lopend (ca. 400 meter) het Jan Wesselinkhoes bekijken.

Of bekijk de website www.landgoedhetmeuleman.nl

contactinformatie

 

Holtweg
Beuningen

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Assistentiehonden toegestaan

Tip je vrienden

facebook twitter