Kerkebos De Lutte

Het “Kerkebos” in De Lutte, gelegen achter de Sint Plechelmuskerk, heeft in de loop der jaren een unieke betekenis gekregen. Zowel voor de lokale bevolking als voor de vele dagjesmensen die De Lutte bezoeken en vanuit het groene kerkebos ineens aankomen op het gezellige dorpsplein.

In het Kerkebos is een uitkijkpunt, een fraai speelterrein nabij de blokhut, een bezinningsplek, een aantal zitbanken en …. een St.Jozefkapel waar men in alle rust kan genieten van de fraaie omgeving.

St. Jozefkapel

Geen Mariakapel maar een St. Jozefkapel aan het processiepad in het Kerkebos in De Lutte. In opdracht van 'stichting Kerkebos' als onderdeel van het revitalisatieplan van het Kerkebos, is deze modern vormgegeven kapel ontworpen. De kapel is opgebouwd uit natuurlijke materiaal zoals Bentheimerzandsteen, eiken kolommen en spanten en een dak van cortenstaal.

Route

Bij de Tourist info is de route Rondje Kerkebos verkrijgbaar. De route is 2,5 km, is rolstoelvriendelijk en ook geschikt voor kinderen. Bestellen route Rondje Kerkebos.

Praktisch

  • Honden welkom, mits aangelijnd.
  • Parkeren kan bij de St. Plechelmuskerk aan de Plechelmusstraat.
Of bekijk de website kerkebosdelutte.nl/

contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Assistentiehonden toegestaan
  • Invalidenparkeerplaats
  • Rolstoeltoegankelijk

Tip je vrienden

facebook twitter