Landgoed De Wilmersberg

Het vriendelijk glooiende landgoed De Wilmersberg ligt op de flank van de stuwwal tussen De Lutte en Oldenzaal.

Geschiedenis

Er is weinig bekend over de eerste jaren van het landgoed. Volgens overlevering wordt de grond in de negende eeuw door Karel de Grote geschonken aan de Abdij van Werden en zal lange tijd, bijna 1000 jaar, in het bezit van dit klooster blijven. In 1913 kocht textielfabrikant Jan Bernard Blijdenstein (1874-1931) het oude erve Nijenhuis en de bijbehorende gronden. Het is een landschappelijk bijzondere plek in Twente, hoog gelegen en met een weids uitzicht. Blijdenstein besloot hier zijn buitenhuis te bouwen.

Inrichting landgoed

De inrichting van het landgoed is in 2005 naar idee├źn van de Amsterdamse tuin- en landschapsarchitect Copijn door Landschap Overijssel in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Direct rond het hotel zijn in het glooiende landschap oorspronkelijke zichtlijnen te vinden. Verspreid over het landgoed staan veel bijzondere boomsoorten, waarvan velen hun oorsprong in het buitenland hebben. Veel bomen zijn op naam gebracht en voorzien van een bordje met Nederlandse en Latijnse benaming. Rondom de Wilmersberg ligt een landgoed van veertien hectare, dat vrij toegankelijk is. Er grazen ook Schotse Hooglanders.

Rhododendronlaan

Al wandelend over de paden kom je langs weilanden met bloemrijke hooilanden en drinkpoelen voor vee. Meanderende beken en sloten zorgen voor verrassende doorkijkjes en plekjes om even stil te genieten. Het veelzijdige landgoed is een eldorado voor veel planten en dieren. Ook de Rhododendronlaan is prachtig om doorheen te fietsen of wandelen. Voor jou als bezoeker is dit een uniek stukje Twente waar je in alle rust van kunt genieten.

Landgoed de Wilmersberg

De ligging van het voormalige landhuis van een Twentse textielfamilie is fantastisch is opgenomen in de Top 10 van beste hotels in Nederland op reizigersplatform Tripadvisor.

Routes

Wandelroute Wilmersberg 9 km
Met deze route loopt u door een afwisselend landschap van heuvels, dalen, bossen en beken. Onderweg geniet u van betoverende doorkijkjes en schitterende vergezichten. Wandelroute Wilmersberg kun je hier bestellen.

Fietsroute Hellehondroute 34 km
Een afwisselende route om per fiets het glooiende landschap te verkennen. De fietsroute Hellehondroute kun je hier bestellen.

Arrangement Stappen en Happen
Met Stappen & Happen wandel je door het mooie Dinkeldal. Een dag of dagdeel lang wandel je een schitterende route, waarbij je onderweg stopt bij verschillende horecagelegenheden voor koffie met iets lekkers en een lunch met drankje. Meer informatie over het arrangement Stappen en Happen.

Overnachten

Wil je overnachten in de buurt van de Wilmersberg? Dat kan uiteraard bij Landgoed Hotel de Wilmersberg. Daarnaast ligt Hotel 't Kruisselt in de omgeving. Ook de vakantieappartementen Hoge Bavel bieden overnachtingsmogelijkheden.

Praktische info

  • Er is een ruime parkeerplaats bij Landgoed Hotel de Wilmersberg
  • Fietsen en wandelen op toegewezen paden.
  • Honden zijn van harte welkom, mits aangelijnd.
Of bekijk de website www.wilmersberg.nl

contactinformatie

 

Rhododendronlaan 7
7587 NL De Lutte

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Steile helling

Tip je vrienden

facebook twitter