Borgbeuningen

Borgbeuningen of De Borg is een havezate gelegen in de buurtschap Beuningen in de Nederlandse gemeente Losser. Het ligt ten zuiden van de Dinkel, ten westen van de weg Oldenzaal-Denekamp.

Geschiedenis

Vroeger was Borgbeuningen een van de vier havezaten van het richterambt Oldenzaal. Het wordt voor het eerst vermeld in het Calendarium van het Kapittel van Oldenzaal naar aanleiding van het overlijden van Geertruid van Dedem die 9 schepel gerst ex domo dicta Borch in Bonynge had geschonken. Later werd dit afgekocht door Herman van Twickelo. De schenking moet in het begin van de 15e eeuw hebben plaatsgevonden.

Sterrenbos

Op Borgbeuningen is een belangrijk element uit de achttiende-eeuwse tuinaanleg bewaard gebleven in de vorm van een sterrenbos met daarin twee vijvers, gelegen in een lus van de Dinkel.

Route

Wandelroute Beuningen - Singraven 8 km

Deze route leidt je door Beuningen en Landgoed Singraven en is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp.
Een veelzijdige route met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel. De route kun je hier bestellen.

Praktische info

contactinformatie

 

Borgbosweg 6
7588 PN Beuningen

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Lichte helling

Tip je vrienden

facebook twitter