Natuurgebied Lindermaten

Het gebied Lindermaten ligt tussen Losser en Enschede. Dit gebied is onder beheer van Natuurmonumenten.

Akkertjes

Verspreid door het gebied liggen natuurakkertjes. Muizen, konijnen, vogels en andere kleine dieren vinden er een schuilplek en voedsel. In de vroege ochtend tref je ze misschien wel aan als ze zich tegoed doen aan zaden en plantjes. De felgele kleuren van akkerbloemen zoals klaproos, margriet en korenbloem trekken veel insecten aan.

Natte voeten voor de slanke sleutelbloem

Aan de zuidzijde stroomt de Elsbeek. Door herinrichting heeft de beek meer ruimte gekregen en loopt nu vrijer door het landschap. Bij hoog water stroomt een deel van het bos en de graslanden vol, goed voor de variatie in het landschap. De slanke sleutelbloem is bijvoorbeeld een soort die graag natte voeten heeft. In het voorjaar is deze lichtgele bloem een van de eerste bloeiers. De lente start pas echt als de boswachters in Twente deze bloemen spotten, het liefst in combinatie met een bedje van witte bosanemonen.

Wandelnetwerk

Met de groene route van het wandelnetwerk Twente maak je een wandeling van ca. 2.7 km door dit bosrijke gebied. Ook met de Smokkelroute kom door dit natuurgebied. En met een beetje geluk kom je een ree tegen.

Parkeren/starten

Entrée Lindermaten: Lossersestraat-Penninkskottenweg. Er staat hier ook een kaart van het Wandelnetwerk.

contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Steile helling

Tip je vrienden

facebook twitter