Natuurgebied De Paasberg

Natuurgebied gelegen in De Lutte, gevarieerd landschap. Stuwwal midden in het coulisselandschap. Heerlijk fietsen en wandelen door dit gebied.

Nog net niet de hoogste, maar wel de heuvel met het mooiste en meest weidse uitzicht. Ook de wandel- of fietstocht naar dit prachtige punt is zeer de moeite waard, omdat je geconfronteerd wordt met een zeer gevarieerd landschap en veel prachtige doorkijkjes. De Paasberg is een stuwwal en ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd. Eén van de mooiste plekjes van Twente.

Coulisselandschap

Veel fietsers en wandelaars combineren de Paasberg met de Tankenberg en Hakenberg. Het gebied wordt omgeven door oude boerderijen, akkers, weilanden, houtwallen en bossen. ‘Deze omgeving is bijzonder geschikt voor reeën. Ook andere dieren houden van deze afwisseling. Bij schemering zijn ze vaak langs bosranden te vinden.

Parkeren

Wil je aan de voet van de Paasberg parkeren dat kan bij Pannenkoekhoes de Stroper of bij hotel de Grote Zwaan.

Routes

De wandelroute Paasberg laat je kennismaken met dit gebied.

Overnachten

Wil je overnachten in de buurt van de Paasberg. Dan kan dit bijvoorbeeld bij Hotel 't Kruisselt of Hotel De Grote Zwaan Grote groepen kunnen terecht bij de Oerboerderij Erve Middelkamp of 't Keampke en ook zijn er diverse vakantiewoningen/ B&B's in de buurt zoals 't Keampke, Erve Steiboer en Hoge Bavel. De dichtstbijzijnde camping is de Sproakstee

contactinformatie

 

Paasbergweg
De Lutte

voorzieningen

Type
  • Natuur
Toegankelijkheid
  • Steile helling

Tip je vrienden

facebook twitter