Natuur

Genieten van de prachtige paarse heide

Geschreven door

Elke

Leestijd 2 minuten 2372 x bekeken

In augustus & september kun je op verschillende plekken genieten van de heide. De heide is in deze tijd van het jaar prachtig paars gekleurd. We delen een aantal tips voor mooie wandelingen of een fietstocht.

Augustus en september de maanden van de paarse pracht. Een bekend fenomeen waar je op verschillende plekken in de gemeente Losser van kunt genieten. De prachtig paarsgekleurde heidevelden zijn indrukwekkend.

Misschien heb je het wel eens op foto’s of zelfs in het echt gezien: de paarse heide. In de Schatkamer van Twente heb je meerdere natuurgebieden waar je door de betoverende paarse weide kan wandelen. Jammer genoeg is dit niet het hele jaar door mogelijk, maar wij geven jou tips waar je de paarse heide kan bewonderen.

Wanneer komt de paarse heide tevoorschijn?

Vanaf half augustus beginnen de heidevelden te bloeien. De kleur van de heide verandert van groen naar paars. Het is een prachtig gezicht, wat veel mensen naar de natuurgebieden trekt. Maar wacht niet te lang met jouw wandeling door de paarse heide, want vanaf half september verandert de paarse kleur weer voorzichtig naar groen/ bruin.

Je hoeft dan ook niet lang te zoeken naar heidevelden, want de plant groeit in diverse natuurgebieden. Wil je weten waar je de paarse heide kan vinden? Wij tippen je een aantal locaties.

Natuurgebieden met heide

Bij de Tourist info zijn routes verkrijgbaar door en langs deze gebieden. Zoals de fietsroute Beuningeressen-Vrijdijk.

Beuningeressen-Vrijdijk is een fietsroute van 21 of 39 kilometer. De start is bij Tourist info De Lutte. Je fietst door het weelderige Coulisselandschap langs de Oudsaksische vergaderplek Erve Sproakstee, over de Hakenberg, langs Natura Docet Wonderryck, langs de Schaapskooi en nog veel meer. Deze route is te koop bij Tourist info De Lutte.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Elke

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Recreatiekrant Twente is weer uit!

 2. Zien & Doen

  Vergezichten en uitkijkpunten in de Schatkamer van Twente

  Geschreven door José
 3. Natuur

  Tip! De Rhododendronlaan in De Lutte

  Geschreven door Bianca
 4. Zien & Doen

  Tips voor Hemelvaartsdag

Tip je vrienden

facebook twitter