Zien & Doen

De heerlijkste streekproducten

Geschreven door

Nienke

Leestijd 3 minuten 3817 x bekeken

In onze prachtige gemeente zijn er genoeg bedrijven met de heerlijkste streekproducten, hier uit onze eigen regio! Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Boerderijwinkel de Veldmaat

Boerderijwinkel de Veldmaat ligt aan de rand van natuurgebied 'De Duivelshof' tussen Losser en De Lutte. De limousin runderen grazen veel op grond van natuurmonumenten wat goed is voor hun motto: Puur Natuur! De grond wordt niet bespoten tegen onkruiden of dergelijke en wordt bemest met stro-mest uit eigen stallen. Behalve het rund- en kalfsvlees wordt er ook varkensvlees en kippenvlees verkocht. Ook zijn er eieren verkrijgbaar. In de loop der jaren is het aantal producten dat ze zelf maken uitgebreider geworden.

Veldmaat
Veldmaat

Ijsboerderij 't Loaboerke

Ijsboerderij 't Loaboerke is een boerderij in De Lutte waar ze ijs verkopen. Geheel op ambachtelijke wijze produceren ze schepijs, gemaakt met verse melk van hun eigen koeien. Ze produceren roomijs, sorbetijs en yoghurtijs. Hierin wordt heerlijk vers fruit verwerkt, zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Loaboerke
Loaboerke

Kruimelboerderij Koelant

Kruimelboerderij Koelant is een boerderij in Beuningen waar ze kaasjes maken met de melk van hun eigen koeien. De kleinste kaasjes zijn een halve kilo en de grootste kazen wegen tot wel vier kilo. De kazen zijn naturel verkrijgbaar, maar ook met kruiden.

Koelant
Koelant

't Nije Eskes

't Nije Eskes is een boerderij waar ze verschillende soorten jam, chutneys en siepelpasta verkopen. De producten worden op ambachtelijke wijze gemaakt van groente en fruit wat ze zelf verbouwen. Aan de verpakking besteden ze grote zorg, de potten zien er voortreffelijk uit.

Nije Eskes
Nije Eskes

Raw Milk Company

Raw Milk Company is een boerderij waar ze ongepasteuriseerde biologische zuivel verkopen. In de kleine zuivelfabriek maken ze rauwmelkse kefir en rauwmelkse yoghurt. Ook maken ze hangop van kefir en yoghurt. Ze hebben veel klanten die zich door hun zuivel gezonder en energieker voelen. Mensen melden dat ze minder last hebben van darmklachten, eczeem, hooikoorts, astma, reumatische klachten en slijmvorming nu ze overgestapt zijn op deze rauwmelkse zuivel.

Raw Milk Company
Raw Milk Company

Melktap de Beekhoek

Melktap de Beekhoek is een boerderij in Glane, waar je zelf je eigen melk kan tappen. Op de boerderij is een melktappunt geplaatst waar je elke dag verse melk kan halen voor maar €1,20 per liter.

Beekhoek
Beekhoek

Worst en meer

Worst en meer verkoopt ambachtelijke streekworsten. Ze staan op veel markten door heel Twente met hun worst-en-meer-kraam. Ook zijn er pakketten te bestellen precies zoals hoe jij het wil, dus geen kant en klare pakketten. De pakketten worden volledig in overleg gemaakt en zijn in alle prijsklassen mogelijk.

Worst en meer
Worst en meer

Melktap zorgboerderij Erve Sleiderink

Zorgboerderij Erve Sleiderink biedt dagbesteding aan mensen met een vorm van dementie en mensen met een vorm van niet aangeboren hersenletsel. Op het erf is een melktap aanwezig met melk van hun eigen koeien. Hier kan je zelf een fles verse melk tappen voor maar €1,00! De melktap is iedere dag geopend.

Erve Sleiderink
Erve Sleiderink

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Nienke

Nienke heeft stage gelopen bij de Tourist info. Ze is geboren en getogen in Losser en kent de pareltjes daardoor als geen ander.

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Nieuwe locatie Tourist info Losser

 2. Hup Holland Hup EK voetbal 2024

 3. Nieuws

  Instagram hotspots wandelroutes rondom de Tankenberg met trotse Lossernaar Jan Riesewijk

  Geschreven door Bianca
 4. Nieuws

  Recreatiekrant Twente is weer uit!

Tip je vrienden

facebook twitter