IJsboerderij 't Loaboerke

Heb je na een mooie fiets- of wandelroute in het Twentse landschap zin in een ijsje of koffie gekregen? Ga dan eens bij 't vernieuwde Loaboerke langs, waar ijs op een ambachtelijke manier wordt bereid, met verse melk van onze eigen koeien. Bij mooi weer is een zonnig terras beschikbaar om even lekker uit te rusten. Ook kun je binnen in de vernieuwde ijssalon van ijs of kopje koffie genieten.

Vernieuwde ijssalon

De bouw van de vernieuwde ijssalon is inmiddels afgerond. Na maanden hard werken mag het resultaat er zijn. Door COVID-19 hebben ze de officiële opening verplaatst naar April 2021.

Ambachtelijke wijze

Op geheel ambachtelijke wijze produceren zij kwaliteit schepijs. Doordat ze verse melk van de eigen koeien gebruiken, ligt de nadruk op roomijs. Daarnaast produceren ze sorbetijs en yoghurtijs. Hierin verwerken ze heerlijk vers fruit, natuurlijk zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Naast de traditionele ijshoorntjes is het ijs ook verkrijgbaar in 1,5 en 5 liter bakken. Een bolletje schepijs kost €0,90.

Op bestelling leveren ze ijs voor thuisgebruik en aan horecabedrijven.

IJssmaken

Naast een aantal basissmaken, bestaat het assortiment uit speciale ijssmaken die we regelmatig afwisselen. Op aanvraag kunnen wij elke gewenste smaak voor u bereiden.

Roomijs

De basis voor dit overheerlijke ijs, namelijk dagverse melk, komt rechtstreeks van onze eigen koeien. Het roomijs wordt gemaakt in onze ijsbereidingskeuken, al waar de mix eerst wordt verwarmd tot 85°C (pasteuriseren) en vervolgens weer terug gebracht tot -9°C. Aan het ijs worden geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen toegevoegd en het voldoet aan alle kwaliteitseisen van het COKZ en de VWA.

Sorbet-ijs wordt gemaakt met vers fruit en is op waterbasis. Dit ijs is zeer geschikt voor mensen met een koemelk-allergie!

Suikervrij-ijs wordt gemaakt op basis van fructose. Ze verkopen dit regelmatig in de zomer maanden of op aanvraag. Dit ijs valt zeer in de smaak bij diabetici.

Of bekijk de website www.loaboerke.nl/

Openingstijden

maandag 11:00 - 18:00
dinsdag 11:00 - 18:00
woensdag 11:00 - 18:00
donderdag 11:00 - 18:00
vrijdag 11:00 - 18:00
zaterdag 11:00 - 18:00
zondag 11:00 - 18:00

Openingstijden gelden van 01 april t/m eind oktober. Bij mooi weer aangepaste tijden


contactinformatie

voorzieningen

Faciliteiten
  • Afhalen
  • Terras

Tip je vrienden

facebook twitter