't Nije Eskes

De landelijk gelegen boerderij is gesitueerd vlak bij de Oldenzaalsestraat en is vanaf deze rijksweg gemakkelijk te bereiken via de Voltherdijk of de Hoenderkampweg. Seizoensgebonden groente en fruitproducten o.a. jam chutneys, Twentse siepelpasta, zoals hieronder aangegeven.

Jam: De jam bevat hele vruchten of grote stukken fruit. Momenteel hebben we 20 soorten, waarvan een aantal wel seizoensgebonden zijn en niet altijd op voorraad.

-Aardbeienjam -Aardbei-appeljam -Aardbei-bessenjam -Aardbei-rabarberjam -Abrikozenjam -Abrikozen-perenjam -Appel-hazelnotenjam -Boomgaardjam

(appel-peer-pruim) -Bosvruchtenjam

(aardbei-bes-braam-framboos) -Bramenjam -Bramen-appeljam -Frambozenjam -Frambozen-pruimenjam -Peren-rozijnenjam -Pruimenjam -Pruimen-appeljam -Zomerjam

(aardbei-bes-kruisbes-framboos) -Appeltaartjam

(appel-kaneel-rozijn-hazelnoot) -Bosbessenjam -Sinaasappel-perenjam

(sinaasappel-peer-rozijn-walnoot)

De jams zijn heerlijk op een boterham, beschuit of cracker. Een lepel jam door de yoghurt of kwark geeft een heerlijke fruitige smaak. Met name de Appel-hazelnoot en de Appeltaartjam zijn ook erg lekker op pannenkoek of op bakbloedworst.

Nije Eskes Tip:

Smeer een beetje roomboter op een boterham en doe er vervolgens een rode jam op. Daar bovenop een laagje milde naturel kwark en u heeft een heerlijke delicatesse.

Twentse Siepelpasta: Een heerlijke zoete, hartige pasta met uien, paprika, kruiden en specerijen, suiker en een tikkeltje zout.

Lekker op brood met ham of kaas, meebakken met een tosti. Varkenshaasje, filélapje, snitseltje, kipfilé vullen met siepelpasta en bakken. Ook erg lekker op bakleverworst. Een stokbroodje met kaas, daarop siepelpasta en even in de oven.

Chutneys: Oorspronkelijk is chutney een bijgerecht uit de indiaanse keuken. Door het langzame kookproces ontstaat de klassieke, volle, intrigerende smaak waar dikke chutneys om bekend staan. Verse vruchten en groenten worden gecombineerd met verse kruiden en specerijen en dan tot in perfectie gekookt, waarbij de heerlijke zachte smaken vrijkomen. Deze veelzijdige producten smaken heerlijk bij vleeswaren en kaas. Op brood verandert chutney het eenvoudige beleg in een ware lekkernij. Verder zijn de chutneys ook heerlijk bij kip, rundvlees, varkensvlees en wild. Bij rijsttafels, salades, vlees van de barbecue. Het stukje kaas wordt een stuk vrolijker met chutney. Kortom: met chutney en uw fantasie wordt elke maaltijd anders en lekkerder.

-Abrikozen-dadelchutney

(bij varkensvlees, kip, wild, oude kaas.) -Appelchutney

(bij wild en bakbloedworst) -Tomatenchutney

(Op brood met kaas, gebakken ei, bij rundvlees) -Komkommerchutney
(bij rijsttafels, pasta’s, salades, barbecue) -Courgettechutney

(bij rijsttafels, sla, boerenkool) -Paprikachutney

(bij rijsttafels, barbecue) -Pruimenchutney

(bij varkensvlees,kip, pate) Zelfpluk Bosbessen: Sinds 2009 hebben ze bosbessen aangeplant. Deze bosbessen ook wel blauwe bes genoemd, zijn voller, zoeter en sappiger dan de wilde bosbes, en zijn een bron van vitaminen en mineralen. De zelfpluk loopt van ca. half juli tot eind augustus. Voor informatie over de zelfpluk kunt u ons altijd bellen.
't Nije Eskes | Holsterheurneweg 10, Beuningen. Bij voorkeur bellen.

Of bekijk de website www.nyeeskes.nl

Openingstijden

Bord aan de straat met open


contactinformatie

 

Holsterheurneweg 10
7588 PR Beuningen

0541-354794 / 0642529857

Tip je vrienden

facebook twitter