Cultureel park Erve Kraesgenberg

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten om zwaardere maatregelen te treffen tegen het coronavirus. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Cultuurpark met historische waarde, waar bezoekers de sfeer kunnen proeven van een boerenerf anno 17e eeuw. Het erf omvat zeven, in authentieke stijl en met oorspronkelijke materialen en technieken opgetrokken, gebouwen en herbergt daarnaast een rosarium annex beeldentuin en een kruidentuin.

Erve Kraesgenberg is al meer dan 500 jaar een boerderijcomplex dat voor het eerst in 1475 genoemd werd in het schattingsregister van Twente. In de loop der eeuwen wisselde het meermalen van eigenaar hoewel er altijd wel een Kraesgenberg in het spel was. Deze familie kreeg het erve in 1903 definitief in zijn bezit. Thans is het een mooi park waarin een aantal karakteristieke boerderijen uit de omgeving opnieuw zijn opgebouwd. Er vinden bijeenkomsten, tentoonstellingen plaats en u kunt er ook trouwen............. Het multifunctionele karakter van de Hoofdboerderij op het huidige Erve Kraesgenberg komt tot uitdrukking in het feit, dat in een van de zijruimten een doorlopende expositie is ingericht van geologische vondsten in de gemeente Losser. Een andere zijruimte is ingericht als weefkamer, de centrale ruimte van tijd tot tijd het podium is voor culturele activiteiten. Er wordt info en documentatie verstrekt en er is een terras voor consumpties. Het park is overdag altijd open.

openingstijden

Openstelling: Het park van zonsopgang tot zonsondergang geopend. De boerderij De boerderij is het hele jaar opengesteld van 9:00 tot 16:30 uur*. * Behoudens gebruik door besloten activiteit.

Of bekijk de website www.kraesgenberg.nl/

Openingstijden

voor openingstijden zie:
http://www.erve-kraesgenberg.nl/


contactinformatie

voorzieningen

  • Archeologie & historie
  • Cultuurhistorie

Tip je vrienden

facebook twitter