Religieuze gebouwen

 1. Aleida Leurinkhuis

  Aleida Leurinkhuis

  Adres
  Raadhuisplein, Losser

  Het Aleida Leurinkhuis (voormalig Bekhoes) is een voormalige zogenaamde Akkerburgerwoning die in 1955 is gerestaureerd en sindsdien bij de Protestantse Gemeente Losser in gebruik is als consistorie- en vergaderruimte. Het Aleida Leurinkhuis staat midden in het centrum van Losser. Het is van binnen niet te bezichtigen.

 2. Gerardus Majella Park

  Gerardus Majella Park

  Adres
  Hoofdstraat 78, 7586 BV Overdinkel

  Het park wil een spirituele brug slaan tussen het verre verleden, tussen het “vroeger” toen het park op de heidegrond werd aangelegd en de moderne mens nu. Tussen alle gezindten, tussen mensen op zoek. Het park wil door het jaar heen een rustpunt zijn met een spirituele beleving in symbolen en moderne kunstwerken. Een brug tussen de natuur en de mens die daarin leeft. Tevens wil het park meerdere passende mogelijkheden bieden op cultureel gebied.

 3. Protestantse Kerk Losser

  Protestantse Kerk Losser

  Adres
  Raadhuisplein 2 - 4, 7581 AG Losser

  De kerk is te vinden aan het Raadhuisplein 2 . Dit is recht tegenover het gemeentehuis.Naast het kerkgebouw vindt U het Aleida Leurinkhuis. Het geheel vormt een van de fraaiste plaatjes van de gemeente Losser.

 4. St. Plechelmuskerk De Lutte

  St. Plechelmuskerk De Lutte

  Adres
  Plechelmusstraat, De Lutte

  De RK kerk is gewijd aan de heilige Plechelmus. De huidige kerk is in 1931 gebouwd op de fundamenten van de oude Waterstaatskerk uit 1831 naar ontwerp van architect C. Hardeman uit Oldenzaal. Ter ere van de nieuwe kerk bevindt zich in het voorportaal een steen die gelegd is door toenmalig pastoor J.C. Rüding bij de ingebruikname op het eeuwfeest op 1 september 1931.

 5. R.K. Onze Lieve Vrouwe Kerk, Beuningen Ov.

  R.K. Onze Lieve Vrouwe Kerk, Beuningen Ov.

  Adres
  Beuningerstraat, Beuningen Overijssel

  Op 28 augustus 1948 werd de parochie Beuningen officieel opgericht onder het patronaat van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. Op 10 april 1949 werd de kerk in gebruik genomen.

 6. Syrisch Orthodoxe klooster St. Ephrem

  Syrisch Orthodoxe klooster St. Ephrem

  Adres
  Glanerbrugstraat 33, Glane

  Klooster dient als nieuw centrum voor de gemeenschap en herbergt onder meer een begraafplaats. Het klooster heeft een uitgeverij, die theologische en culturele boeken heeft uitgegeven. In het klooster zetelt sinds 29 april 2007 aartsbisschop, Polycarpus Augin Aydin en er wonen monniken en nonnen.

 7. Heilige Gerardus Majella kerk

  Heilige Gerardus Majella kerk

  Adres
  Hoofdstraat 78, Overdinkel

  Katholieke kerk in Overdinkel.Gerardus Majella leefde van 1726 tot 1755 in Italië, vlakbij Napels. Hij was lekenbroeder bij de kloostergemeenschap van de redemptoristen. Katholieken vereren hem als de beschermer van kleermakers, portiers en zwangere vrouwen. In 1912 trok de eerste processie ter ere van Gerardus Majella in Overdinkel rond, het begin van een religieuze traditie die het dorp tot de grootste bedevaartplaats van Twente maakte.

 8. Klooster Bardel

  Klooster Bardel

  Adres
  Klosterstrasse 11, Bad Bentheim

  Het “Franziskanerkloster Bardel” ligt tegen de Nederlandse grens in het gebied Bentheim. In het klooster wonen momenteel negen Franciscanen, die actief zijn op verschillende terreinen van het klooster.

 9. Maria Geboorte kerk

  Maria Geboorte kerk

  Adres
  Gronausestraat 4, 7581CG Losser

  Katholieke kerk in het centrum van Losser. De Parochie Losser maakte eerst gebruik van de H.Martinuskerk totdat deze overging in handen van de Hervormden. De katholieken bezochten daarna de kerkdiensten in het klooster “Maria Vlucht” even over de grens bij Glane. In 1810 droeg koning Lodewijk de kerk weer over aan de katholieken en de toren aan de gemeente.