Gerardus Majella Park

Het park wil een spirituele brug slaan tussen het verre verleden, tussen het “vroeger” toen het park op de heidegrond werd aangelegd en de moderne mens nu. Tussen alle gezindten, tussen mensen op zoek. Het park wil door het jaar heen een rustpunt zijn met een spirituele beleving in symbolen en moderne kunstwerken. Een brug tussen de natuur en de mens die daarin leeft. Tevens wil het park meerdere passende mogelijkheden bieden op cultureel gebied.

Achter de Gerardus Majellakerk in Overdinkel ligt een prachtig park. De paden vormen het model van een vis: de ichtus. Het park nodigt uit tot een wandeling en bezinning.

Dit park maakt deel uit van LAGA 2003; een regionaal project (vergelijk de Floriade) dat zich uitstrekt tot in Duitsland (Gronau) met diverse markeringspunten. Naast bezienswaardigheden in de regio is een van de 'religieuze' plekken die je met de fiets of met de auto kan aandoen het processiepark Overdinkel. Dit park is vernieuwd en aangepast; de Gerarduskoepel met heidezaal, Wunnerskapel, de engekapel, de Kiekschuur met het Afrikaans houtsnijwerk (aangeboden door het aartsbisdom), het labyrint volgens Chartre met Zenit-koepel en waterbron, het kunstwerk folssielen en de gerenoveerde Roerinkpoort en Welpelopoort. Een park waar 'normen en waarden' gevisualiseerd worden en een gezicht krijgen. In het park zullen op diverse plaatsen nog kunstwerken worden gerealiseerd.

Na een plechtige eucharistieviering in de voor deze gelegenheid prachtig versierde Gerardus Majellakerk werden op zondag 5 oktober, in het bijzijn van een gedeputeerde van de provincie, de heer P. Jansen, en de burgemeester van de gemeente Losser mevr. Van den Nieuwboer-Langenkamp, de diverse onderdelen van het park ingezegend door pastoor ter Beke en deken Antonissen. In een stoet liep men onder een helder herfstzonnetje door het fraai aangelegde park, waar in het voorjaar al een nieuwe kruisweg was geplaatst.

Onder andere subsidie van de Europese Gemeenschap heeft deze renovatie mogelijk gemaakt. Een groot grasveld voor de Gerarduskoepel in het midden van het park zal ook voor andere doeleinden worden opengesteld. Zo kan het park een rol spelen bij allerlei activiteiten in de (dorps)gemeenschap. De renovatie van het park en het onderhoud wordt verzorgd door een grote groep vrijwilligers, de zogenaamde heideploeg. Zij hebben een steen aangeboden die op 5 oktober is onthuld. Op de steen staat: Het Gerardus Majellapark met al zijn delen, kwam tot stand door velen.

Een park met regionale uitstraling en allure, waar jaarlijks ook de Gerardusprocessie wordt gehouden op de eerste zondag op of na 16 oktober.

Of bekijk de website www.mariavlucht.nl/

Openingstijden

maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 09:00 - 18:00
zondag 09:00 - 18:00

Van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk.


contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Assistentiehonden toegestaan
  • Rolstoeltoegankelijk

Tip je vrienden

facebook twitter