Natuurgebieden

 1. Arboretum Poortbulten

  Arboretum Poortbulten

  Adres
  Lossersestraat 68, 7587 PZ De Lutte

  Een wandelgebied en een unieke leerschool van de natuur, dat is het parkachtig aangelegde arboretum Poortbulten. Ongeveer 2.500 inheemse en uitheemse bomen en heesters, verdeeld over 1.000 verschillende soorten, meestal voorzien van een informatiebordje. Elk jaargetijde heeft hier zijn eigen charme.

 2. De Dinkel

  De Dinkel

  De oevers van de Dinkel bieden een immense rijkdom aan flora en fauna. Er zijn maar weinig rivieren in Nederland die nog zo'n mooi natuurlijk karakter hebben als de Dinkel.

 3. De Paasberg

  De Paasberg

  Adres
  Paasbergweg, De Lutte

  Natuurgebied gelegen in De Lutte, gevarieerd landschap. Stuwwal midden in het coulisselandschap. Heerlijk fietsen en wandelen door dit gebied.

 4. Haagse Bos

  Haagse Bos

  Adres
  Oldenzaalsestraat, Losser

  Natuurgebied dat nog een verborgen pareltje is. Geniet volop van de diverse natuur die het Haagse Bos te bieden heeft!

 5. Natuurgebied Boerskotten

  Natuurgebied Boerskotten

  Adres
  Postweg, De Lutte

  Bosrijk natuurgebied met ook weidegrond nabij Losser en De Lutte. Prachtig om te wandelen.Van de graslanden is de veel te voedselrijke bovenlaag weggehaald. Op de armere ondergrond groeien nu weer klokjesgentiaan en orchideeën.

 6. Natuurgebied De Zandbergen

  Natuurgebied De Zandbergen

  Adres
  Ravenhorsterweg, Losser

  Tussen Losser en de Duitse grens ligt een uitgestrekt bosgebied met een zeer gevarieerde flora en fauna, ideaal voor wandelingen of fietstochten.

 7. Natuurgebied Duivelshof

  Natuurgebied Duivelshof

  Adres
  Lossersestraat, Losser/De Lutte

  Dit natuurgebied tussen de Lutte en Losser bestaat uit heide, bos, akkers en grasland. Boerderij Duivelshof is opgeknapt en maakt een belangrijk onderdeel uit van het gebied.

 8. Natuurgebied Hakenberg

  Natuurgebied Hakenberg

  Adres
  Hakenbergweg, Beuningen

  Natuurgebied gelegen in Beuningen. Wandel of fiets over het landgoed Hakenberg in het mooie Twente. Het pad voert langs bos, grasland, graanakkers en enkele boerderijen.

 9. Natuurgebied Oelemars

  Natuurgebied Oelemars

  Adres
  Grensweg/Ravenhorsterweg, Losser

  Net buiten Losser, tegen de Duitse grens, ligt het natuurgebied de Oelemars.De Oelemars is vooral geliefd bij vogelliefhebbers. Deze vogels kunnen worden gespot vanuit een een vogelkijkhut.

 10. Natuurgebied ’t Lutterzand

  Natuurgebied ’t Lutterzand

  Adres
  Lutterzandweg, De Lutte

  Het natuurgebied Lutterzand is voor zowel jong als oud een uitstekende pleisterplaats voor een gezellig dagje uit, genieten van de natuur. Het gebied is het gehele jaar toegankelijk waar u vrij kunt wandelen en fietsen op de daarvoor aangegeven paden.