Twents Huifkar Verhuurbedrijf

In 1982 ontstond het idee om huifkartochten te organiseren door het fraaie gebied van oostelijk Twente. De initiatiefnemers, Henk en Ria Scholten, genoten zelf erg van het mooie landschap, en vonden een unieke manier om veel meer mensen te laten genieten van dit mooie gebied. Daarmee richtten ze destijds het Twents Huifkarverhuurbedrijf op, waarmee ze inmiddels heel erg veel mensen al op een fantastische manier hebben laten kennismaken met paard en wagen, en met de fraaie natuur. De boerderij van Henk en Ria Scholten ligt op een unieke plaats aan de Kampbrugweg in Beuningen. Het is gemakkelijk te vinden, en het is een prachtige plek om als vertrekpunt te dienen voor tal van huifkartochten.

Het Twents Huifkarverhuurbedrijf heeft heel bewust gekozen, om te werken met het uit Noorwegen stammende Fjordenpaard. Het Fjordenpaard heeft namelijk een vriendelijk karakter, en werkt graag. Van oorsprong was de Fjord een Noors werkpaardje voor boeren met kleine bedrijven. Eeuwenlang is het ras onvermengd in Noorwegen gefokt, voornamelijk als werk- en trekpaard. Tegenwoordig is het een veel gevraagd recreatiepaard. Het fjordenpaard onderscheidt zich van andere rassen door de opvallende geelachtige kleur, de rechtopstaande manenkam en de zwarte aalstreep, die vanuit de maantop, via de manen over de rug tot aan de staart loopt. Hoewel de stokmaat niet boven de 1,45 m. uitkomt, spreekt men altijd van een Fjordenpaard.

Het Twents Huifkarverhuurbedrijf biedt diverse mogelijkheden: 1. Huifkar tochten: Het paard wordt door u zelf gemend. 2. Meerdaagse tochten: Ook hier wordt na een degelijke instructie het paard door u zelf gemend. Overnachting vindt plaats op mini-campings. 3. Horsavan tochten: Op vakantie met paard en caravan 4. Groepstochten per Jan Plezier: Diverse op maat gemaakte programma's voor iedereen. Er is een keuze mogelijkheid uit een scala aan activiteiten. 5. Koetsen: Voor bijzondere gelegenheden zijn er enkele prachtige koetsen.

Of bekijk de website www.huifkarverhuur.nl/

contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter