Helemaal en supergezellig: picknicken! oor een picknick zijn niet zo heel veel ingrediënten nodig. Je hebt al genoeg aan een leuk gezelschap, lekkere hapjes, een stralende zon en het belangrijkste: een mooie plek in de natuur waar je ongestoord kunt ontspannen. Twente heeft erg veel van dit soort picknickplekken. De ideale activiteit bij mooi weer. Vind hier waar je de lekkerste picknickmanden kunt halen en wat de mooiste plekjes zijn.
Ongestoord genieten in de natuur
Hamburger

De natuur nodigt je uit in haar huis, dus wees een goede gast! Blijf op de paden, respecteer natuur en landschap en de toegangsregels om de schoonheid van de omgeving te behouden. Laten we samen op het volgende letten: Het is erg droog in bepaalde natuurgebieden: roken en open vuur/bbq-en is dan ook sterk verboden. Er zijn geen tot weinig prullenbakken: neem dus je afval mee. Er zijn geen toiletten: zorg voor een toiletbezoek voordat je het natuurgebied betreedt. Ga niet in een weiland zitten met hoog gras: dit is een verstoring voor bepaalde diersoorten zoals reekalfjes of hazen. Honden zijn van harte welkom in de natuur: houd honden aan de lijn (als het geen losloopgebied is). Honden kunnen namelijk andere diersoorten verstoren. We wensen je veel plezier op het picknickavontuur!

De leukste manieren om de natuur te ontdekken

 1. Zien & Doen

  Een regionale rondwandeling; Het Twentepad

  geschreven door Nienke
 2. Typisch Twents

  Geef ze door: de mooiste plekjes van Overijssel

 3. Natuur

  Het Lutterzand: De Grand Canyon in Madurodamformaat!

  geschreven door Elke
 4. Zien & Doen

  De elektrokarritten gaan weer van start!

  geschreven door Bianca
 5. Kids

  Tips voor de meivakantie

  geschreven door José
De mooiste routes liggen voor je klaar

Sla eens een ander pad in

Ga op pad en geniet van de prachtige natuur die de gemeente Losser, de Schatkamer van Twente, te bieden heeft. Wandelend of fietsend, via knooppunten of op gevoel, maak er jouw eigen route van.

Uitgelichte picknickmanden

 1. Smikkeltas

  Smikkeltas

  Heerlijk op pad met een leuke route en onderweg zo vaak stoppen als je zelf wil om te genieten van al het lekkers van restaurant De Oude Apotheek.

  1. Restaurant de Oude Apotheek
  2. 10,00 per persoon
 2. Wandelarrangement Heurnetocht

  Wandelarrangement Heurnetocht

  Zondag 7 mei a.s. organiseert de wandelafdeling van de Loopgroep De Lutte voor de 11e keer De Heurnetocht. Speciaal voor deze activiteit heeft hotel 't Kruisselt een wandelarrangement samengesteld.

  1. Hotel 't Kruisselt