Brouwerij Dinkelbieren

De meeste van onze ambachtelijke speciaal bieren worden volgens het ''Reinheitsgebot'' gebrouwen met water uit het stroomgebied van de Dinkel. De rivier de Dinkel ontspringt in Nordrhein-westfalen, meandert door ons mooie Twente en mondt uit in Niedersachsen. voor dit drie landen bier hebben wij de energieke en unieke ijsvogel met de soosnaam ''Dinky'' als symbool gekozen. onze dorpsbrouwerij heeft een capaciteit van 200 liter. onze vier seizoen bieren worden aangevuld met meerdere soorten speciaal bieren. neem ook een kijkje op onze social media, en like ons

Het voorbereiden op een daadwerkelijke lang gewenste eigen brouwerij was nu eindelijk een feit. Na lang wikken en wegen werden in 2019 de brouwketels besteld met gistvaten, bottelmachine en etiketteermachine. Begin voorjaar 2020 werden de bestelde materialen uitgeleverd en geplaatst in een gedeelte dat vroeger deel uitmaakte van Autoschadebedrijf Hassink. De ruimtes die eerst gebruikt werden voor het mengen en opslaan van verf zijn nu ingericht als een kleine moderne bierbrouwerij met een capaciteit vanaf 2 hectoliter.

In de tussenliggende periode hebben de brouwers van Dinkelbieren niet stil gezeten. Er zijn meerdere soorten speciaal bieren ontwikkeld die passen bij de seizoenen en passen bij de passie van de brouwers Stefan en Richard. Alle speciaal bieren zijn voorzien van een eigen etiket met steevast daarop een ijsvogeltje, altijd met een ander detail welke verwijst naar de kenmerkende speciale gebrouwen biersoort. De ijsvogel wordt door de brouwers en de liefhebbers van Dinkelbieren “Dinky” genoemd. “Doe mij maar een Dinky!” is een vaak gehoorde kreet. De mooi gekleurde ijsvogel is een iconisch, uniek en energiek vogeltje, dat onlosmakelijk verbonden is met de meanderende Dinkel, de rivier die het mooie Twentse landschap zo kenmerkt.

De passie en gastvrijheid van Richard, Stefan en Richards dochter Lynn beiden met horeca achtergrond is nog lang niet ten einde. Zo zien ze graag samen dat de met zorg gebrouwen bieren niet zomaar weggedronken worden, maar compleet met mooie gerechten of passende tapas vergezeld gaan. Om deze te presenteren hebben Lynn en Stefan een uiterst zorgvuldige “serieuze plank” samengesteld, die in meerdere uitvoeringen gemaakt en geleverd kan worden. Beer paring zoals ze dat bij Dinkelbieren noemen. Een ware beleving voor fijnproevers. Mensen intens laten genieten van prachtige ambachtelijk gebrouwen bieren met bijpassende gerechten is een roeping voor hen.

Sterke verhalen met vrienden bij een knapperend kampvuur of een gezellig avondje met familie in de tuin. Dat zijn de mooiste plekken waar onze Dinkelbieren het beste tot hun recht komen.

Of bekijk de website www.dinkelbieren.nl

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag 09:00 - 16:30
zondag gesloten

Houd voor de actuele openingstijden onze Facebook pagina in de gaten! Overige dagen op afspraak via 0638932999


contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Bruikbaar toilet
Wifi
  • Gratis Wifi

Tip je vrienden

facebook twitter