Maria Geboorte kerk

Katholieke kerk in het centrum van Losser. De Parochie Losser maakte eerst gebruik van de H.Martinuskerk totdat deze overging in handen van de Hervormden.

De katholieken bezochten daarna de kerkdiensten in het klooster “Maria Vlucht” even over de grens bij Glane. In 1810 droeg koning Lodewijk de kerk weer over aan de katholieken en de toren aan de gemeente. Toen werd ook de (huidige) Hervormde Kerk(waterstaatskerk) aan het Raadhuisplein gebouwd. Hierna volgde nog enkele verbouwingen. Doordat de bevolking van Losser explosief was gegroeid en daarmee het aantal gelovigen, was de Kerk op de Markt te klein geworden en werd de huidige Maria Geboorte Kerk gebouwd. De oude Martinuskerk werd in 1904 afgebroken doch de oude toren bleef.

De R.K. Kerk kunt u vinden aan de Gronausestraat in Losser.

Parochietuin

De parochietuin is geopend in 2014. De tuin hoort bij de Heilige Maria Geboortekerk die in 1902 is ingewijd. Deze kerk is de opvolger van de Martinuskerk op het Martinusplein, waarvan alleen de toren nog bestaat. De tuin is een plek om te genieten van de stilte. In de tuin staat een waterornament dat herinnert aan de Dorpsbeek, die ontspringt in het Oldenzaalseveen, en van hieruit vroeger door het centrum van Losser stroomde.

Podcast

Beluister de podcast

contactinformatie

 

Gronausestraat 4
7581CG Losser

053-5381224

Tip je vrienden

facebook twitter